Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ!

Απο πέρυσι που άρχισα να καταπιάνομαι με την ζαχαρόπαστα ανακάλυψα ένα νέο κόσμο ! Είναι χιλιάδες οι κατασκευές που μπορείς να κάνεις! Φυσικά υπάρχουν καλούπια με τα οποία μπορούμε να φτιάζουμε πιο " συγκροτημένα" σχήματα απο ότι με τα χέρια! Το κουβαδάκι που βλέπετε παραπάνω κρύβει ένα κεκάκι και γύρω απο αυτό ο στολισμός είναι με ζαχαρόπαστα και για άμμο έχει μπισκότο!Συνταγή για

κεκάκια σοκολάτας θα βρείτε  εδώ! και εδώ!

και για βανίλιας εδώ!  και  εδώ!!

Παρακάτω θα βρείτε την συνταγή για την ζαχαρόπαστα .

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό άχνη
  • 5 κουταλάκια ζελατίνη (2 φακελάκια των 10 γρ.)
  • 1 κουταλιά γλυκερίνη
  • 1/2 κούπα γλυκόζη
  • 1/4 κούπας νερό
  • 3 βανίλιες ή άλλο άρωμα της αρεσκείας σας

εκτέλεση:

recipe image
1.Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις λιώσει η γλυκόζη ρίχνουμε τη γλυκερίνη και το άρωμα και κατεβάζουμε απο τη φωτιά.
recipe image

2.
σε ένα μπολ έχουμε βάλει την άχνη κάνοντας μία λακκούβα στη μέση.
recipe image

3.
Εκεί ρίχνουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα στην αρχή γιατί καίει.
Έπειτα, βάζουμε και τα χεράκια μας και ζυμώνουμε.
recipe image

4.
Ζυμώνουμε αρκετά. Στο πλάι έχουμε πάντα λίγη επιπλέον άχνη ζάχαρη σε περίπτωση που κολλάει για να προσθέτουμε.
recipe image

5.
Η ζαχαρόπαστα είναι έτοιμη. Την βάζουμε στο πάγκο , πάντα όμως από κάτω έχουμε άχνη για να μην κολλάει.
recipe image

6.
Ζυμώνουμε και πάλι και κάνουμε μία μπάλα την πάστα .
recipe image

7.
Βάζουμε την ζαχαρόπαστα σε μία σακούλα ή μεμβράνη και την σφίγγουμε καλά για να μην στεγνώσει.
 
Λίγα μυστικά ακόμα

Τη ζαχαρόπαστα τη χρησιμοποιούμε για να καλύψουμε τούρτες, κέικ, μάφινς, καπκέικς κλπ. Επίσης με αυτή μπορούμε να φτιάξουμε διάφορα σχέδια, τριαντάφυλλα, διάφορα σχήματα, κορδέλες και να στολίσουμε την τούρτα μας.
Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε άμεσα ή να την τυλίξουμε πολύ σφιχτά με μια διαφανή μεμβράνη και να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Εάν θέλουμε να τη χρωματίσουμε, χωρίζουμε το κομμάτι στο οποίο θα βάλουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής, βάζουμε μερικές σταγόνες και ζυμώνουμε.
5 κουταλάκια ζελατίνη σε σκόνη αντιστοιχεί με 10-12 φύλλα. Απλά να ξέρετε ότι ίσως να μην έχετε το ίδιο αποτέλεσμα, μπορεί να πάρει περισσότερη άχνη.


πηγή http://www.sintagespareas.gr φωτογραφια απο www.foodjunkie.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου