Απλά δεν υπάρχουν.. Δεν έχω τίποτα άλλο να πω..
Η συνταγή προέρχεται από ένα απίστευτα παλιό εγγλέζικο βιβλίο που κρύβει θησαυρούς αλλά δυστυχώς βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποσύνθεση..Είναι super ιδέα για παιδικά παρτυ ή ακόμα και για έκπληξη στο εταίρο ήμισυ..Νομίζω πως θα το εκτιμήσει δεόντως..
Παραθέτω την συνταγή:
για τα κεκάκια:
100γρ σοκολάτα κουβερτούρα (όσο πιο bitter τόσο πιο καλά 70% κακάο)
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι baking powder
1/2 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπας ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1+1/4 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι βανίλια extract ή 1 λοβό ή σκόνη
1/2 κούπας sour cream , επειδή είναι λίγο δύσκολο να την βρούμε αντικαθιστούμε με στραγγιστό γιαούρτι στην ίδια ποσότητα
υλικα για το frosting
1 +3/4 κούπες ζάχαρη
3 μεγάλα ασπράδια από φρέσκο αυγό (όσο πιο φρέσκο τόσο καλύτερα)
1/4 κουταλάκι κρεμόριο ( το βρίσκουμε σε όλα τα Σούπερ μάρκετ στα μπαχαρικά, στα αγγλικά λέγεται cream of tartar)
1 κουταλάκι βανίλια απόσταγμα (υγρή βανίλια την βρίσκουμε σε σούπερ μάρκετ)
1/2 κουταλάκι αμυγδάλου απόσταγμα (σε υγρή μορφή το βρίσκουμε ως almond extract στα Σούπερ μάρκετ μαζί με την βανίλια )όλα τα αποστάγματα τα βρίσκουμε σίγουρα στο carrefour και τον θανοπουλο .
υλικά για την επικάλυψη σοκολάτας
2 κούπες (περίπου 350 γραμμάρια) κουβερτούρα όχι πολύ bitter
3 κουταλιές σούπας λάδι κανόλα ή ηλιέλαιο όποιο σπορέλαιο έχετε (καλύτερα όχι ελαιόλαδο καθώς έχει δυνατή γεύση )
εκτέλεση :
κεκάκια
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 175 °C .
Σε μπαίν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας καλύτερα με σπάτουλα σιλικόνης (μαριζ) . Μόλις υγροποιηθεί η σοκολάτα βάζουμε το μπόλ στην άκρη μέχρι να κρυώσει (λίγα λεπτά) .
Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύω το αλεύρι , την σόδα , το baking powder και το αλάτι .
Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάω μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο με την ζάχαρη . Ελαττώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω την σοκολάτα . Μόλις ενσωματωθεί η σοκολάτα επαναφέρω την ταχύτητα στην μεσαία σκάλα και προσθέτω τα αυγά ένα ένα περιμένοντας να χτυπηθεί καλά το προηγούμενο για να προσθέσω το επόμενο . Προσθέτω την βανίλια , χτυπάω για 1 λεπτό και προσθέτω και την sour cream(ή το γιαούρτι εάν δεν βρω sour cream) .
Χαμηλώνω πάλι την ταχύτητα και προσθέτω το μισό μείγμα του αλευριού και χτυπάω. Προσθέτω 1/2 κούπα νερό και χτυπάω.Προσθέτω και το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και χτυπάω.
Σε ένα φόρμα για muffin τοποθετώ χάρτινες θηκούλες (τις βρίσκω σε Σούπερ μάρκετ ή σε ζαχαροπλαστείο ή φούρνο) . Γεμίζω τις θηκούλες μέχρι τα 2/3 και ψήνω στους 175 oC για 15-18 λεπτά . Ελέγχω με μια οδοντογλυφίδα αν έγιναν . Τα αφήνω σε μια σχάρα να κρυώσουν .
frosting
Σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύω τα ασπράδια , το κρεμόριο , 1/4 κούπας νερό και την ζάχαρη . Χτυπάω με μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για ένα -δυο λεπτά μέχρι να αρχίσουν να αφρίζουν τα ασπράδια . Βάζω το μπόλ πάνω σε μπαίν μαρί (κατσαρόλα με νερό που βράζει οχι πάρα πολύ δυνατά) και συνεχίζω το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για 12 λεπτά μέχρι να σφίξει . Εάν έχετε θερμόμετρο καραμέλας θέλουμε να είναι γύρω στους 85oC το μείγμα . Αποσύρουμε απο το μάτι ,προσθέτουμε την βανίλια, το εκχύλισμα αμύγδαλου και χτυπάμε ακόμα δύο λεπτά . Βάζουμε το frosting σε ενα κορνέ και φτιάχνουμε πάνω στο κάθε κεκάκι ένα κώνο σάν σπιράλ με ύψος περίπου 5 εκατοστά .
επικάλυψη σοκολάτας
Σε μπαίν μαρί βάζουμε την σοκολάτα και το λαδάκι μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το μείγμα να είναι γυαλιστερό και λείο . Το αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά .
Βάζουμε τήν επικάλυψη σε ένα μπολάκι και κρατώντας τα muffin απο το κάτω μέρος τα βουτάμε για λίγα δευτερόλεπτα στη σοκολάτα . Τα γυρίζουμε προσεκτικά και τα αφήνουμε για 5 λεπτά να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα .
Η συνταγή αυτή έχει λίιιγο παίδεμα αλλά αξίζει...
Καλή επιτυχία !!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου