Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ !

      Εδώ και ποολύ καιρό βρίσκω διάφορα υπέροχα στολίδια τα οποία είναι χειροποίητα . Σε λίγο καταφθάνουν τα Χριστούγεννα και είναι όμορφο να περάσουμε λίγες γλυκές στιγμές με τα παιδιά μας εποικοδομητικά , φτιάχνοντας μαζί με τα μικρά μας τα γλυκά των Χριστουγέννων αλλά και τα στολίδια του δέντρου μας . Από απλά υλικά ιδιαίτερα οικονομικά και να είσαστε σίγουροι οτι μόλις τα βάλετε πάνω στο δέντρο σας θα νιώσετε πολύ μα πολύ περήφανοι..Τα παρακάτω στολίδια είναι φτιαγμένα από τσόχα την οποία βρίσκουμε σε υφασματάδικα ή σε βιβλιοπωλεία ή σε μαγαζιά με είδη χόμπυ .Τα κολλάμε με απλή υγρή κόλλα . Οπότε πάρτε ψαλίδι, χάντρες , ξεχασμένα φιογγάκια  και ξεκινήστε!


     Ακόμα και ένα κουκουνάρι μεγάλο βαμμένο σε όποιο χρώμα θελήσετε μπορεί να γίνει στολίδι για το δέντρο σας .  Δείτε το σαν δημιουργικό παιχνίδι με τα παιδιά βάλτε τα να σκεφτούν μικρά αντικείμενα τα οποία θα μπορούσαν να γίνουν όμορφα στολίδια . Θα το χαρούν πολύ , συν οτι θα γελάσετε πααααρα πολύ .................................



Αλατάκι , αλευράκι και νεράκι!Η συνταγή είναι 1 ποτήρι αλάτι , 1ποτηρι νερό και δυο ποτήρια αλεύρι ! διαλύουμε το αλάτι στο χλιαρό νεράκι και προσθέτουμε το αλεύρι , πλάθουμε το ζυμαράκι μας μέχρι γίνει μια ζύμη λεία και εύπλαστη . Μπορούμε να το χρωματίσουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής ! Το αποτέλεσμα είναι μια πλαστελίνη την οποία διατηρούμε τυλιγμένη σε διαφανή μεμβράνη και δεν έχουμε άγχος μήπως το βλαστάρι μας την καταπιεί!Θα λυσσάξει από το αλάτι και θα το ξανασκεφτεί να ξαναβάλει κάτι τέτοιο στο στόμα του! Ανοίγουμε το ζυμάρακι μας και κόβουμε διάφορα σχεδιάκια με κουπατ για μπισκοτάκια ή με όποιο αντικείμενο βρούμε πχ ποτήρι . Μπορούμε να ζωγραφίσουμε πάνω στα μπισκοτάκια μας αφού
στεγνώσουν για λίγες ώρες . Ακόμα μπορείτε να πιέσετε πάνω στα κομμένα μπισκοτάκια πριν στεγνώσουν διάφορα αντικείμενα ώστε να βγει το αποτύπωμα τους . Κολλήστε πάνω τους κορδελίτσες , χάντρες, λουλουδάκια υφασμάτινα και ότι άλλο βρείτε σε λανθάνουσα κατάσταση μέσα στο σπίτι !
Ακόμα μπορείτε να κάνετε στολίδια με ζαχαρόπαστα! Σε επόμενη ανάρτηση θα δώσω εύκολη συνταγή για ζαχαρόπαστα με χίλιες δυο χρήσεις ακόμα και για επικάλυψη σε τούρτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου