Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ονειρεμένο παγωτό φράουλα !



      Ο καλός μου αγαπά τις φράουλες ! Πολύ νομίζω! Έτσι λοιπόν πέρυσι άρχισα να πειραματίζομαι με τις διάφορες παρασκευές φράουλας ... Επειδή πια έχουμε και την Λουσίν προσπαθώ τα γλυκά που τρώει να είναι σπιτικά . Έτσι λοιπόν κάνοντας εκκαθάριση στα περιοδικά μαγειρικής έπεσα πάνω σε μια συνταγή του παρλιάρου η οποία είναι απλά θεϊκή ....Την επαναλάβαμε πολλές φορές πέρυσι με μεγάλη επιτυχία !
    
     Επίσης την ίδια συνταγή την κάναμε και με κεράσια και έγινε εξίσου υπέροχη... Στην version που έκανα για την μικρή αντικατέστησα την ζάχαρη με 2 κουταλιές μέλι και παρέλειψα την κρέμα γάλακτος . Προσθέσα όμως 2 φύλλα ζελατίνης (μούλιασα την ζελατίνη σε παγωμένο νερό , ζέστανα λίγο γάλα και διέλυσα εκεί την ζελετίνη) !
    Φέτος λοιπόν στην επιστροφή απο το χωριό πήραμε ένα ολόκληρο τελάρο με φράουλες με σκοπό να γίνουν παγωτό ! Στην πορεία συνειδητοποίσα οτι η ποσότητα ήταν σχετικά μεγάλη οπότε μια μικρή ποσότητα  μαζί με βατόμουρα , μυρτιλα , λαγοκέρασα και σμέουρα έγιναν μαρμελάδα  και παγωτό με φρούτα του δάσους ! Σήμερα θα σας δώσω την συνταγή για παγωτό φράουλα και τις επόμενες μέρες τα υπόλοιπα ...

παγωτό φράουλα !
500γρ φράουλες (όσο πιο γινομένες τόσο πιο αρωματικό θα είναι το παγωτό σας !)
100γρ στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
250 γρ ζάχαρη άχνη
εκτέλεση :


Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ .Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπόλ .


Προσθέτουμε το γιαούρτι , την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα σύρμα . Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη .


Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα . Καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη .

Σε περίπτωση που διαθέτουμε παγωτομηχανή όλα οκ ! ακολουθούμε τις οδηγίες  .

Εάν όμως δεν διαθέτουμε κανένα πρόβλημα ! Απλά ανά 20 λεπτά βγάζουμε το παγωτό μας απο την κατάψυξη και το χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει ! Αυτό το κάνουμε για 4-5 φορές . Στο τελευταίο αφράτεμα μπορούμε να το βάλουμε σε φόρμα μεταλλική ή σιλικόνης και να το βάλουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ακόμα .

Αφήνουμε λίγο την φορμα στον πάγκο της κουζίνας , αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα και άν μείνει μπουκιά ελάτε να μου πείτε ! Είναι μια ωραία λύση και για τραπέζια ! Αν το διακοσμήσετε απο πάνω με φρεσκοκομμένες φράουλες και φύλλα δυόσμου ή μέντας είναι όνειρο !

bon appétit!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου