Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

inox και καθαριότητα!

       Όσοι έχουν στο σπίτι τους inox επιφάνειες και συσκευές ξέρουν οτι άν ακουμπήσεις σε κάποιο σημείο μένουν πάντα ενοχλητικές δαχτυλιές ! Και άντε πάρε το πανάκι και το άξαξ και καθάριζε πάλι! Σήμερα θα σας πώ ένα κόλπο που κάνει η μαμά μου και πάντα οι συσκευές της λάμπουν !      
       Λοιπόν , δοκιμάστε να βάλετε σε ένα βαμβακάκι μια σταγόνα baby oil ή όποιο λαδάκι έχουμε στην κουζίνα ! Περνάμε με το βαμβάκι όλη την επιφάνεια  ! Και λάμπει !Και θα λάμπει για πολύ καιρό χωρίς να χρειαστεί να την ξαναπεράσετε με οτιδήποτε!!  Προσοχή όμως ! μην κάνετε το λάθος να βάλετε πιο πολύ από μια σταγόνα λάδι , γιατί το αποτέλεσμα θα είναι το αντίθετο !
      Η μαμά μου χρόνια τώρα χρησιμοποιεί αυτή το κόλπο και έχει πραγματικά σωθεί! Εγώ απέφυγα τις inox συσκευές για αυτόν ακριβώς τον λόγο ! Δεν νομίζω ότι θα είχα την υπομονή να βλέπω παντού δαχτυλιές !!  


           Αυτό το tip όμως είναι πολύ εύκολο να εξελιχθεί λίιιγο παραπάνω ! Στο βαμβακάκι αντι να βάλετε baby oil ή λάδι  , μπορείτε να βάλετε 2 σταγόνες απο το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο !! Με αυτό τον τρόπο όταν πχ πλένετε στο πλυντηριο πιάτων και ξεσταθεί λίγο η επιφάνεια , θα αρωματίσει διακριτικά και τον χώρο ! Εμένα που οι συσκευές μου δεν είναι inox σας πληροφορώ οτι μια χαρά δουλεύει αυτό το κολπάκι !! ειδικά αν περάσετε την εξωτερική πλευρά της πόρτας του φούρνου θα με θυμηθείτε !! Προς θεού  όμως όχι και την μέσα πλευρά της (!!) γιατί δεν το θέλετε στα φαγητά σας !! 
Το κόλπο αυτό δουλεύει εξαιρετικά σε όλες τις inox επιφάνειες όπως κάγκελα , τασάκια , πλαίσια απο μπαλκονόπορτες , διακοσμητικά , έπιπλα κτλ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου