Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ένας κήπος στον τοίχο σας!


        Στο κλεινόν άστυ είναι λίιιιγο δύσκολο να έχουμε όσα φυτά , ζαρζαβατικά κτλ θέλουμε ! Δεν λέω καλή λύση είναι και η γλάστρα και μια χαρά την κάνει την δουλειά της αλλά πρωτότυπη δεν την λές! Στην Ολλανδία ξεκίνησε μια νέα τάση στην κηπουρική η οποία απευθύνεται κυρίως σε ανθρώπους που θέλουν λίγη πρασινάδα στο σπίτι τους αλλά δεν τους αρέσει να καταπιάνονται με χώματα και κυρίως δεν έχουν τον χρόνο ! Η παρακάτω επίτοιχη λύση δεν χρειάζεται καθόλου την φροντίδα σας !
        Επιπλέον ανάλογα με το φυτό που θα επιλέξετε μπορείτε να καθαρίζετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας , καθώς υπάρχουν φυτά που απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα απο την ατμόσφαιρα και εκλύουν οξυγόνο!
       Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ένα ζωντανό πίνακα για το σαλόνι σας! Σε μία μεταλλική επιφάνεια που θα βάψετε σε ότι χρώμα θέλετε "κολλήστε " πολλά πολλά κηπάκια !
Τα Χριστούγεννα πχ μπορείτε να βάλετε μικρά μικρά γκι όπως αυτά εδω!
Να λοιπόν τι θα χρειαστείτε :
χαλικάκι ( φυτώρια , pet shop,  ανθοπωλεία , απο τον κήπο σας ή του γείτονα )
αερόβια κατα προτίμηση φυτά ή κάκτους ή οτι φυτό σας αρέσει
λίγο μος ανθοκομίας (ανθοπωλεία , φυτώρια )
κουτάκια διάφανο καπάκι και μαγνήτη στην πίσω όψη
λευκό χρώμα (μπογιά)για μεταλλικές επιφάνειες  κατα προτίμηση σε σπρέι
ταινία απο αυτή που χρησιμοποιούμε όταν βάφουμε
κόλλα ισχυρή τύπου Ε6000   (καταστήματα με είδη χόμπυ)


1.      Καλύψτε την εξωτερική όψη του κουτιού με ταινία προκειμένου να μην λερωθεί καθώς θα βάφετε το εσωτερικό του . Στη συνέχεια περνάτε ή ψεκάζετε το εσωτερικό με το χρώμα . Θα πρέπει να περάσετε 3-4 στρώσεις απο μπογιά . Περιμένετε να στεγνώσει το κάθε στρώμα πριν περάσετε το επόμενο .

2.       Μόλις ολοκληρώσετε το στάδιο του βαψίματος και καθώς περιμένετε να στεγνώσει το τελευταίο χέρι χρώματος , παίρνετε τα καπάκια και τα τοποθετείτε σε μία επιφάνεια με το κοίλο μέρος προς τα κάτω , ασκώντας ελαφρά πίεση με τα χέρια σας θα δείτε το καπάκι να αποκολλάται ! Τώρα μπορείτε με οδηγό έναν χάρακα να χαράξετε 2-3 φορές  βαθιά με ένα κοπίδι τη διάμετρο του plexiglass  και να το κόψετε απλά ή με πολλαπλά χαράγματα ή λυγίζοντας το .
         Θα είναι όμορφο ακόμα και άν κοπεί ασύμμετρα ! Μια άλλη επιλογή είναι , να ανοίξετε τρύπες με ένα τρυπανάκι που όλο και θα έχετε εσείς ή κάποιος γείτονας !  Προσοχή όμως αν επιλέξετε τις τρύπες θα τις κάνετε μόνο στο μισό αλλιώς αν τις κάνετε σε όλη την επιφάνεια θα πέφτουν οι πετρούλες ! τώρα ξανακολλάμε τα plexiglass πάνω στα καπάκια .
3.        Επιστρέφουμε στα κουτάκια που πια έχουν στεγνώσει , αφαιρούμε την ταινία και τα πλένουμε με ζεστό νερό και σαπούνι ! Τα στεγνώνουμε καλά . Βάζουμε αρκετή κόλλα περιμετρικά του στομίου τους , εκεί που θα κουμπώσει το καπάκι !Βαάζουμε κόλλα και στο καπάκι και το κουμπώνουμε πάνω στο κουτάκι ! Αυτό το κάνουμε να σφραγίσει και να μην έχουμε διαρροές ή να μην ανοίξει κατά λάθος κανένα κουτάκι απο το βάρος της πέτρας και βρεθούμε να μαζεύουμε τον "κήπο " μας απο το πάτωμα !





εδώ σας δείχνω ένα είδος ορχιδέας phalaenopsis η οποία είναι μινιατούρα και χωρά ιδανικά !


HAVE FUN!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου