Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

εύκολο frosting για cupcakes σε 5 λεπτά!


Λοιπόν ! Το να βρεί κανείς νόστιμο frosting για να επικαλύψει cupcakes , τούρτες κτλ πιστέψτε με δεν είναι και το πιο ανώδυνο πράγμα ! Δοκίμαζα κάθε νέα συνταγή που έπεφτε στα χέρια μου , αλλά οι περισσότερες ή είχαν φοβερά χρονοβόρα διαδικασία παραγωγής ή ήταν πολύ γλυκές ή ήταν άνοστες ή χίλια δυο άλλα!
 Το Σάββατο το πρωί είχαμε να πάμε σε ένα παιδικό πάρτυ , και είχα πει στην μαμά του μωρού οτι θα φτιάξω τα cupcakes , ετοίμασα λοιπόν απο το βράδυ τα κεκάκια και συνειδητοποίησα οτι μου έλειπε η γλυκόζη για να φτιάξω το 7 minute frosting ! Οπότε λέω την πατήσαμε ! Και αποφάσισα να πειραματιστώ ! και ότι βγεί! Το τελικό αποτέλεσμα super ! Απλά εμένα βγήκε λίγο τραγανό γιατί δεν είχε λιώσει τελείως η ζάχαρη ! Στην επόμενη δοκιμή όμως ήταν τέλειο ! 

Σας δίνω την τελική συνταγή !

1 κούπα ζάχαρη απλή κρυσταλλική
1/3 κούπας νερό
1/4 κουταλιού του γλυκού κρεμόριο
1/8 κουταλιού του γλυκού αλάτι
2 ασπράδια απο μεγάλα αυγά χωρίς να είναι χτυπημένα
βανίλια σε σκόνη ή σε λοβό ή σε υγρό

 Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό , την ζάχαρη , το κρεμόριο και το αλάτι . Τα ζεσταίνω ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη καλά !


Θα πάρει λίγο χρόνο οπότε μην σας φανεί περίεργο αν αργεί ! Μόνο μην βάλετε το μάτι στην πιο δυνατή θερμοκρασία και σας γίνει σαν καραμέλα  !  Το σιρόπι πρέπει να μείνει διαυγές σαν νεράκι ! αλλά πιο πηχτό!

Μόλις ετοιμαστεί το σιρόπι βάζω τα ασπράδια απο δυο μεγάλα αυγά στον κάδο του μίξερ .








Θέτω το μίξερ  στην ταχύτητα 1 και αρχίζω με πολύ αργή ταχύτητα να προσθέτω το σιρόπι  στα ασπράδια , οι ζαχαροπλάστες το λένε ροή σαν κορδόνι , δηλαδή σταθερή ποσότητα και ταχύτητα ,  όπως πέφτει  να σχηματίζει ένα λεπτό κορδόνι !


Όταν τελειώσει όλο το σιρόπι  αυξήστε την ταχύτητα του μίξερ . Στην αρχή θα είναι αφρώδες.


Συνεχίστε το χτύπημα και προς το τέλος προσθέστε την βανίλια και αν θέλετε χρώμα ζαχαροπλαστικής . Χτυπάτε μέχρι να πάρετε μια μαρέγκα γυαλιστερή , πυκνή , που να σχηματίζει σταθερές κορυφές ! Δηλαδή αν σηκώσετε το μίξερ να στέκεται και να μην ξαναπέφτει το μείγμα !



Εάν σας φανεί πολύ γλυκό δοκιμάστε να αυξήσετε το αλάτι και όχι να μειώσετε την ζάχαρη !

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου