Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΦΥΣΙΚΟ ΣΑΜΠΟΥΑΝ !


Ψάχνοντας για φυσικά σαμπουάν που όλες μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας , έπεσα τυχαία σε μια σελίδα που μιλούσε για μια τεχνική καθαρισμού των μαλλιών που λέγεται "poo free" και κάνει θραύση στο εξωτερικό . Η τεχνική αυτή χρησιμοποιείται ανά τον κόσμο πάνω από 200 χρόνια ! Ουσιαστικά είναι το πρώτο αυτοσχέδιο σαμπουάν με τα καλύτερα αποτελέσματα όπως λένε οι χρήστες της μεθόδου . Η μέθοδος αυτή αντικαθιστά το σαμπουάν με ένα μείγμα σόδας . Η σόδα εξαιρετικό καθαριστικό γνωστό από πολύ παλιά για τις θαυματουργές ιδιότητες της , ήρθε μάλλον για να μείνει στα ντουλάπια μας ως κυρίαρχο προϊόν !λέγεται ότι  είναι το μυστικό της στιλπνότητας των μαλλιών της Κλεοπάτρας !

συνταγή
 νερό όσο πάρει
2 κουταλιές της σούπας σόδα
6 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας (η λεβάντα βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών και στην ενίσχυση του δέρματος του κρανίου)


βάζω σε ένα δοχείο την σόδα και το αιθέριο έλαιο και ανακατεύω . Αρχίζω να προσθέτω μικρές ποσότητες νερού μέχρι να γίνει το μείγμα σαν λάσπη . Αφήνω για 10 λεπτά ανοιχτό το βαζάκι  , το κλείνω και έτοιμο!!
 Το χρησιμοποιώ όπως και το σαμπουάν !Βρέχω καλά τα μαλλιά μου και προσθέτω μία μικρή ποσότητα από το μείγμα στα μαλλιά μου . Περίπου ένα κουταλάκι του τσαγιού .  Κάνω απαλό μασάζ και ξεβγάζω . τόσο απλά ! Η ποσότητα φτάνει για αρκετά  λουσίματα σε μακριά μαλλιά .

Η μέθοδος στην αρχή μου φάνηκε αστεία ώς προς την αποτελεσματικότητα της αλλά όσο περνούν οι μέρες τα μαλλιά μου έχουν ήδη μεγάλη διαφορά! Φορμάρονται πολύ πιο εύκολα , είναι πιο απαλά και τα χτενίσματα κρατάνε περισσότερο . Άλλωστε εάν δείτε τα συστατικά  στο μπουκάλι των σαμπουάν θα δείτε ότι αποτελούνται από σόδα((95%) , γλυκερίνη και αρώματα !

 

9 σχόλια:

  1. θα το κάνω ΣΙΓΟΥΡΑ!!!σε παιδικό κεφάλι αναρωτιέμαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είναι μια χαρα και για παιδιά !να σκεφτείς οτι τα σαμπουαν που αγοράζουμε , εχουν σαν βασικο συστατικο την απλή σοδιτσα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το έχεις δοκιμάσει σε παιδί?να ρωτήσω το exomega που σου είπα το είδες καθόλου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το δοκιμασα και στην μικρή (2,5 ετών) και όλα οκ! το exomega δεν το ειδα γιατι ακόμα χρησιμοποιούμε της apivita το μανταρινι που τρελλαίνεται για το αρωμα του ! με το μανταρινι όλα οκ απο εκζέματα ! Ειπα όταν τελειώσει να πάρω σαπούνι φυσικο ελαιολαδου με άρωμα βανιλια που βρήκα και μου άρεσε σαν ιδεα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν δεν σου κάνει κόπο πες που βρήκες σαπούνι φυσικού ελαιολάδου ,γιατί δεν μπορώ να βρω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. www.tiselias.blogspot.com
    www.fysikaproionta.blogspot.com
    www.in-karystos.gr/althaia_soap.html

    www.facebook.com/euosmon
    euosmon.blogspot.com

    www.valsamoshop.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. λούστηκα αλλά τα μαλλιά ναι μεν ξανάγιναν σπαστά ενώ πρώτα είχαν χάσει τελείως το ''νεύρο'' τους αλλά είναι πολύ ξερά και με κόμπους.λές να θέλει κι άλλες φορές για να ''αποτοξινοθούν''απο τα χημικά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τι να πω? εμενα ξαναγιναν απαλα και γυλιστερα !μγπωσ δεν αφησες ανοιχτο το δοχειο για 10 λεπτα? ή δεν εβαλες στο μειγμα πολυ νερο? τσεκαρε και πες! σιγουρα θελει κατι για ενυδατωση μετα . πχ ελαιολαδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή