Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Σπιτική πίτσα!!

Μία γουρουνία η οποία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ! Είναι συνήθως η ασφαλής επιλογή για παιδικά πάρτι , αν και υπάρχουν και κάποιοι που δεν τους αρέσει . Γούστα είναι αυτά ! Εμένα μου αρέσει οπότε ποστάρω μία ! Ζυμάρια θα βρείτε πολλά ! σαν αυτό εδώ όμως δύσκολα! μαλακό και αφράτο , βελούδινο εσωτερικά με τραγανή κρούστα εξωτερικά ! Ακόμα και αν σας περισσέψει πίτσα και την βάλετε στο ψυγείο παραμένει το ίδιο άψογο με την στιγμή που βγήκε από τον φούρνο!
Η σάλτσα απλή και συνάμα αρωματική !


ζύμη για πίτσα ! (δίνει μια αφράτη πίτσα ή δύο λεπτές)

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 + 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
2 κουταλάκια αλάτι θαλασσινό χοντρό (ασύγκριτη η γεύση που δίνει)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 - 1 +1/4 κούπας γάλα χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά ξηρή

Διαλύουμε στο γάλα το αλάτι και τη ζάχαρη .
Στο μπόλ του μίξερ βάζουμε το αλεύρι και την μαγιά  και ανακατεύω . Προσθέτω το γάλα και το λάδι . Χτυπάω με τον γάντζο του μίξερ μέχρι να γίνει μία ζύμη απαλή και ελαστική .

Λαδώνω καλά ένα μπόλ , τοποθετώ την ζύμη μέσα και σκεπάζω με μεμβράνη . Αφήνω να φουσκώσει για 30 λεπτά . Αν λόγω θερμοκρασίας αργεί να φουσκώσει ώς εναλλακτική βάλτε το μπόλ με την μεμβράνη στο φούρνο και ανάψτε τον στους 40°C με ανοιχτή την πόρτα .

Προσοχή μετά τους 50°C καταστρέφεται η μαγιά και δεν φουσκώνει ! Μόλις φουσκώσει και διπλασιαστεί ανοίγουμε την ζύμη σε λαδωμένο ταψί και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά να φουσκώσει ξανά . Τώρα είναι έτοιμη να μπει η σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά .



Σάλτσα ντομάτας  !

3 μετρίου μεγέθους πολύ ώριμες ντομάτες
1 κουταλάκι αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο φύλλα βασιλικού (προαιρετικά)
1 κουταλιά ρίγανη
λίγο ούζο
2-3 κουταλιές  ελαιόλαδο

Βάζω τις ντομάτες στο μούλτι μέχρι να γίνουν ψιλοκομμένες  όχι πουρές . Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά . Αφήνω για 15 λεπτά να βράσουν όλα μαζί  μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά . Αφαιρώ το σκόρδο και βάζω την σάλτσα πάνω στην ανοιγμένη ζύμη .

Τοποθετώ τα αλλαντικά και τα μανιτάρια . Από πάνω προσθέτω το τυρί (μοτσαρέλα ή  τύπου samsoe) , το μπέικον  και την πιπεριά ! Αντί για πιπεριά μπορώ να βάλω φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού .  Σε αυτό το στάδιο επιλέγετε αν θα την ψήσετε ή θα την καταψύξετε .
Ψήνω στους 200 °C για περίπου 20 λεπτά .

ΜΥΣΤΙΚΟ :  όταν την βγάλετε από τον φούρνο περιχύστε το ζυμάρι μόνο γύρω γύρω με λίγο λιωμένο βούτυρο (αυτό κάνουν στην pizza hut ) !
Επίσης μπορώ πριν βάλω την σάλτσα όταν έχω ανοίξει την ζύμη  να βάλω περιμετρικά μοτσαρέλα και να την καλύψω διπλώνοντας την ζύμη . Έτσι μπορώ να  κλείσω οτιδήποτε θέλω στον περίγυρο της ζύμης  ώστε να έχω γεμιστή  ! Δηλαδή αυτό που βλέπετε στην εικόνα .


καλή όρεξη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου