Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

 


Τα κουλουράκια αυτά ανήκουν στα παραδοσιακά ελληνικά μπισκότα τα οποία παρότι είναι ιδιαίτερα νόστιμα είναι λίγο υποτιμημένα ! Μην μπείτε στην διαδικασία να απορρίψετε μια λιχουδιά επειδή δεν ανήκει στις hip γεύσεις ! Τα κουλουράκια αυτά είναι θεϊκά ως βάση για το cheesecake ! Αντί να βάλετε τα γνωστά digestive προτιμήστε τα ! Μυρίζουν ονειρεμένα ! Ακόμα μπορείτε να τα κάνετε πιο flat ώστε ενώνοντας δυο και γεμίζοντας τα με πάστα σοκολάτας ή όποια άλλη γέμιση θέλετε να γίνουν σαντουιτσάκια !

υλικά:

200γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. πετιμέζι
180 γρ. νερό
100 γρ. γάλα πλήρες
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (εάν χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη θα γίνουν ακόμα πιο μαλακά)
 80 γρ. κονιάκ (κανονικά η συνταγή λέει 50 γρ αλλά ήθελε λίγο παραπάνω)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αμμωνία
1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κιλό αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 160 °C
Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε το λάδι , το πετιμέζι , το νερό , το γάλα , την ζάχαρη , το κονιάκ .

Σε ένα άλλο μπόλ ανακατεύω την κανέλα , το γαρίφαλο , την αμμωνία , την σόδα , το baking . Τα προσθέτω στο μεγάλο μπόλ .

Προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνω με τα χέρια ή με το μίξερ με το φτερό . Πλάθω σε ότι σχήμα θέλω .

Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετώ τα μουστοκούλουρα σχετικά αραιά .Ψήνω για 15 λεπτά και προσέχω να μην παραψηθούν για να διατηρηθούν μαλακά .

H βασική συνταγή είναι του Παρλιάρου με μικρές διαφοροποιήσεις δικές μου!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου