Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

LOLLIPOPS!


ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ !!!!!!!!!
Η χαρά του παιδιού! Ο Παρλιάρος σε ένα προηγούμενο τεύχος είχε δώσει μια συνταγή για γλειφιτζούρια , έτσι δελεάστηκα να δοκιμάσω! Και αρχίσαμε τα πειράαματαααα! Η συνταγή που είχε δώσει στάθηκε στο ύψος της αξιοπρεπώς! Είπα όμως μιας και μπήκα στον χορό να χορέψω καλά! Πήρα σβάρνα τα site και τα βιβλία ζαχαροπλαστικής και ορίστε η νικήτρια συνταγή ! Κατ ' εμέ η πιο άρτια απο όλες . Λιώνει καλύτερα απο όσες δοκίμασα και δεν χάνει την γυαλάδα το γλειφιτζούρι με τίποτα ! Χρώματα , αρώματα , γεύσεις σε αυτή την συνταγή προστίθενται χωρίς να μεταβληθεί το τελικό αποτέλεσμα! Θερμόμετρα ανα χείρας και ξεκινάμε!

συνταγη!
500γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ γλυκόζη
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
200 ml νερό ζεστό
χρώμα ζαχαροπλαστικής
υγρή βανίλια ή αμύγδαλο ή pepermint ή όποιο άλλο άρωμα θέλετε!

     Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε την ζάχαρη και το κρεμόριο και το νερό σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη . Αμέσως μετά προσθέτουμε την γλυκόζη αποφεύγοντας να ανακατέψουμε πολύ καθώς η ζάχαρη θα αφρίσει και θα γεμίσουν φουσκάλες τα γλειφιτζούρια μας . Ανεβάζουμε την θερμοκρασία .  Με ένα θερμόμετρο καραμέλας ελέγχουμε την θερμοκρασία και όταν  φτάσει στους 150 °C το αποσύρουμε απο το μάτι . Προσθέτουμε το χρώμα μια μια σταγόνα και το άρωμα . Παίρνουμε με ένα κουτάλι ποσότητα και σχηματίζουμε στρόγγυλα γλειφιτζούρια πάνω σε επιφάνεια σιλικόνης ή σε λαδόκολλα λαδωμένη . Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να κλείσουμε μέσα στο γλειφιτζούρι μας καραμέλες , σοκολατένια γράμματα ή ακόμα και μικρά ζαχαρωτά . Τοποθετούμε τα χάρτινα στικ  και αφήνουμε  να κρυώσουν!
    Τα κλείνουμε σε σακουλάκια με όμορφες κορδέλες ! Είναι πολύ όμορφες μπομπονιέρες ή δωράκια για πάρτυ ή ακόμα μια όμορφη ενασχόληση για να παίξετε με τα μικρά σας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου