Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ !


Πόσο αγαπώ τελικά αυτό το γλυκάκι? Πολύ νομίζω!! Η εξήγηση απλή ! Είναι νόστιμο! Η διαδικασία παρασκευής δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και ίσως εκεί έγκειται η επιτυχία του. Στην απλότητα του ! Τα υλικά που χρειάζονται υπάρχουν πάντα σε κάθε σπίτι . Αυτό το γλυκάκι είναι η εύκολη και οικονομική λύση για ένα παιδικό πάρτυ ή μια βραδιά με φίλους ή για το κυριακάτικο τραπέζι ή ακόμα και για να καλύψει τις μεταμεσονύκτιες λιγούρες όταν όλα είναι κλειστά ! Συνήθως το υποτιμούμε αλλά με παραλλαγές μπορεί να σταθεί άνετα και ως γκουρμέ έδεσμα ! Φαντασία να έχετε!! Για μια πιο χαρούμενη νότα στο τραπέζι σας προσθέστε στο χυλό 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και απολαύστε  λαχανί ή γαλάζιους ή ροζ λουκουμάδες !
συνταγή:
  • 640 γρ. αλεύρι
  • 640 γρ. νερό χλιαρό ή 500 γρ. νερό + 2 αβγά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 16-18 γρ. μαγιά μπύρας
  • λάδι για τηγάνισμα
  • λίγη κανέλα 
Σιρόπι:
  • 640 γρ. ζάχαρη
  • 320 γρ. νερό
  • 1-2 κ.σ. μέλι
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 φλούδα λεμονιού
εκτέλεση
  1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή, χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  2. Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους και τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους στραγγίζουμε, τους βρέχουμε με το σιρόπι, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.
Σιρόπι:
  1. Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 6-12\'.
  2. Προσθέτουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιά

Λίγα μυστικά ακόμα

Αντί για σιρόπι μπορούμε να τους σερβίρουμε μόνο με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.

Η συνταγή είναι απο το site http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου