Πόσο αγαπώ τελικά αυτό το γλυκάκι? Πολύ νομίζω!! Η εξήγηση απλή ! Είναι νόστιμο! Η διαδικασία παρασκευής δεν είναι κάτι ιδιαίτερο και ίσως εκεί έγκειται η επιτυχία του. Στην απλότητα του ! Τα υλικά που χρειάζονται υπάρχουν πάντα σε κάθε σπίτι . Αυτό το γλυκάκι είναι η εύκολη και οικονομική λύση για ένα παιδικό πάρτυ ή μια βραδιά με φίλους ή για το κυριακάτικο τραπέζι ή ακόμα και για να καλύψει τις μεταμεσονύκτιες λιγούρες όταν όλα είναι κλειστά ! Συνήθως το υποτιμούμε αλλά με παραλλαγές μπορεί να σταθεί άνετα και ως γκουρμέ έδεσμα ! Φαντασία να έχετε!! Για μια πιο χαρούμενη νότα στο τραπέζι σας προσθέστε στο χυλό 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και απολαύστε λαχανί ή γαλάζιους ή ροζ λουκουμάδες !
συνταγή:
- 640 γρ. αλεύρι
- 640 γρ. νερό χλιαρό ή 500 γρ. νερό + 2 αβγά
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ζάχαρη
- 16-18 γρ. μαγιά μπύρας
- λάδι για τηγάνισμα
- λίγη κανέλα
- 640 γρ. ζάχαρη
- 320 γρ. νερό
- 1-2 κ.σ. μέλι
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- 1 φλούδα λεμονιού
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή, χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
- Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους και τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους στραγγίζουμε, τους βρέχουμε με το σιρόπι, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 6-12\'.
- Προσθέτουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιά
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για σιρόπι μπορούμε να τους σερβίρουμε μόνο με μέλι, τριμμένο καρύδι και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου