Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Κουραμπιεδες χωρις αυγο!


Κάποιοι άνθρωποι έχουν αλλεργία στο αυγό αλλά και αυτοί έχουν δικαίωμα στον κουραμπιέ! Έτσι λοιπόν βρήκα μια συνταγή η οποία σαν αποτέλεσμα είναι πετυχημένη αλλά δεν περιέχει αυγό !

500 γρ. lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. αραβοσιτέλαιο
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
4 βανίλιες
1 1/2 κούπα άχνη κοσκινισμένη (αν τα θελετε πιο γλυκά, βάλτε 2)
1 σφηνάκι γεμάτο ούζο ή τσίπουρο
1 κουταλάκι γεμάτο σόδα
1 1/2 με 2 κιλά μαλακό αλεύρι

εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε με το σύρμα το βούτυρο να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι, ανακατεύοντας με σύρμα να γίνουν ένα μείγμα.
  3. Προσθέτουμε τις βανίλιες, τη σόδα διαλυμένη σε λίγο νερό, το ούζο ή το τσίπουρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι (όσο πάρει να γίνει ζύμη μαλακή κι αφράτη) και τέλος, ανακατεύουμε στη ζύμη τα αμύγδαλα.
  4. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε λαμαρίνα.
  5. Πλάθουμε κουραμπιέδες και τους αραδιάζουμε σε λίγη απόσταση.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών, στο 2ο ράφι, το πολύ 20 λεπτά.
  7. Πασπαλίστε τους με άφθονη κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη και στοιβάξτε τους σε σχέδιο πύργου σε πιατέλα . Καλύψτε με μεμβράνη. 


  Στα 10 λεπτά με ένα τέταρτο , με ένα πιρούνι κόψτε έναν κουραμπιέ , να δείτε άν έγινε . Πρέπει να σπάει αμέσως , να τρίβεται και να είναι μαλακός ! Είναι καλύτεροι και απο του ζαχαροπλαστείου , δοκιμάστε τους και θα με θυμηθείτε ! Έχουν σίγουρη επιτυχία ....εκτός απροόπτου! Καλή επιτυχία !

    Η συνταγή είναι απο το site www.sintagespareas.gr 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου