Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Κουραμπιέδες αφράτοι (ΜΕ ΑΥΓΟ)!

Είπαμε Χριστούγεννα χωρις κουραμπιέδες και μελομακάρονα δεν είναι Χριστούγεννα ! Τα μελομακάρονα τα αναλύσαμε ! Τωρα σειρά εχουν οι κουραμπιέδες! Ο κουραμπιές λοιπόν , πρέπει να είναι αφράτος και κατα προτίμηση δική μου μικρή μπουκίτσα για να μην πασαλειβόμαστε με την άχνη όταν τον δαγκώνουμε ! Είναι πρακτικό το ζήτημα του μεγέθους! Αλλά και πάλι περί ορέξεως ....κολοκυθόπιτα ! Υπάρχουν κάποιοι που τους αρέσει να γίνονται αχνιστοί για να αισθανθούν οτι έφαγαν κουραμπιέ ! Πάντως ο πετυχημένος  κουραμπιές τα έχει τα μυστικά του ! Λίγα μεν και απλά , σημαντικά δε , για το τελικό αποτέλεσμα!

1ο μυστικό : το καλό βούτυρο ! Υπάρχουν μικρά μαγακια που εξειδικεύονται στα γαλακτοκομικά προϊόντα , όπου μπορείς να βρείς ποιοτικό , αγνό μυρωδάτο βούτυρο!
2ο μυστικό : πάααααααααρα πολύ καλό χτύπημα βούτυρου-ζάχαρης . Όσο πιο πολύ χτυπήσετε τα δύο αυτά υλικά τόσο πιο αφράτοι θα ειναι οι κουραμπιέδες . Αυτό ισχύει και για όλα τα μπισκοτοειδή!
3ο τα υλικά πρέπει να ειναι σε συσκευασια δωματίου εκτος και αν αναφερει διαφορετικα η συνταγή σας . Αλλα αυτός είναι ο κανόνας .
4ο κοσκινίστε το αλευράκι σας!

Η συνταγή που χρόνια εκανε η μαμά μου είναι του Thermomix αλλα αυτη που θα δώσω νομίζω είναι καλύτερη!Δοκίμαζω κάθε χρόνο αρκετές συνταγές και νομίζω οτι η συνταγη που θα παραθέσω είναι η καλύτερη . Η συνταγή ανήκει στην citronella απο το site συνταγες της παρέας .

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΑΥΓΟ
200 γρ. φυτίνη
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
2 κρόκους αβγού
250 γρ. αμύγδαλα, κομμένα με το χέρι μικρά κομμάτια
3 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 κιλά αλεύρι
1 ποτηράκι κρασιού λικέρ  ή κονιάκ
2 βανίλιες

εκτέλεση
  1. Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο και η ζάχαρη να χτυπηθούν πολύ καλά ώσπου να γίνουν άσπρα .
  2. Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους, το λικέρ, το αλεύρι και τις βανίλιες.
  3. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30'.
  4. Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου