Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΕΣ AIR MULTIPLIER ΑΠΟ ΤΗΝ DYSON

dyson-air-multiplier-fan
Οι επαναστατικοί ανεμιστήρες Air Multiplier της εταιρίας Dyson παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά το 2009, όμως ακόμη παραμένουν οι πιο εξελιγμένοι ανεμιστήρες που κυκλοφορούν και μια ιδανική πρόταση για λίγη δροσιά το φετινό ζεστό καλοκαίρι.
air-multiplier-fan-dyson
Οι Air Multiplier είναι η μεγαλύτερη καινοτομία που παρουσιάστηκε από την εμφάνιση του πρώτου ανεμιστήρα. Αντίθετα με τους κοινούς ανεμιστήρες οι αναμιστήρες της Dyson δεν έχουν έλικα. Ο αέρας τραβιέται με μια φτερωτή μέσα από την βάση του ανεμιστήρα και ο δακτύλιος στο επάνω μέρος επιταχύνει τον αέρα ακόμη περισσότερο μέσω ενός μελετημένου αεροδυναμικού σχεδιασμού που εκμεταλλεύεται το φαινόμενο Venturi. Η ροή του αέρα επιταχύνεται έως και 15 φορές δημιουργώντας ένα ισχυρό ρεύμα.
Εκτός από το καταπληκτικό Design που θυμίζει ένα μηχάνημα που ήρθε από το μέλλον, τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου σχεδιασμού είναι πολλά. Καταρχάς ο Air Multiplier εντυπωσιάζει με την απουσία θορύβου, κατά δεύτερον το ρεύμα του αέρα είναι συνεχόμενο και όχι διακεκομμένο όπως σε έναν συμβατικό ανεμιστήρα, επίσης είναι απολύτως ασφαλής από ατυχήματα, καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα κάποιο παιδί να βάλει τα δάχτυλα του στον έλικα. Τέλος λόγω απουσίας έλικα αλλά και γρίλιας ο καθαρισμός του μηχανήματος είναι ιδιαίτερα εύκολος. Ένα πραγματικά διαφορετικό και ανώτερο χρηστικά προϊόν από έναν γνήσιο σύγχρονο εφευρέτη, τον James Dyson.
Ο Air Multiplier προσφέρεται σε τρείς διαφορετικές εκδόσεις, μια για επιτραπέζια τοποθέτηση και δύο για επιδαπέδια τοποθέτηση, ο ένας εκ των οποίων έχει μορφή “πύργου” και ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ροής αέρα. Εκτός της τεράστιας καινοτομίας που αποτελεί η έλλειψη έλικα, οι ανεμιστήρες της Dyson ασφαλώς περιλαμβάνουν και όλες τις ευκολίες που προσφέρουν οι καλύτεροι κλασσικοί ανεμιστήρες. Ευκολίες όπως ρύθμιση έντασης, αυτόματη περιστροφή και η αλλαγή της γωνίας που φυσάει ο αέρας.
Ο σχεδιασμός της Dyson πραγματικά φαντάζει ως ο ιδανικός σχεδιασμός για έναν ανεμιστήρα. Μοναδικό μειονέκτημα οι τιμές που ξεκινάνε από 220€ για το φθηνότερο μοντέλο και τον τοποθετούν στα επίπεδα ενός κλιματιστικού. Βέβαια ο Air Multiplier έχει πλεονεκτήματα ακόμη και σε σχέση με ένα κλιματιστικό. Πλεονεκτήματα όπως εύκολη τοποθέτηση, χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος και κανένα πρόβλημα για άτομα με ευαισθησίες στο αναπνευστικό τους σύστημα.


dyson-air-multiplier-modern-fan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου