Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΥΓΡΟ ΓΙΑ ΤΖΑΜΙΑ : ΤΑΚΑΝΕΙ ΑΟΡΑΤΑ !

          Όπως όλες οι μαμάδες και εγώ έχω μόνιμο θέμα με την μικρή η οποία δεν είναι να δεί καθαρό τζάμι , κάτι παθαίνει . Με αποτέλεσμα τα τζάμια μας να είναι κάθε τρείς και λίγο χάλι μαύρο . Η κυρία Μαρία λοιπόν η γειτόνισσα μας -καθρευτίζεσαι στο παρκέ της- μου είπε ενα μυστικό .
         Υπάρχουν στο σούπερ μάρκετ πανάκια -γνωστής εταιρείας η οποία βγάζει και σφουγγαριστρες και σφουγγαράκια - τα οποία δεν αφήνουν χνούδι καθόλου και καθαρίζουν κάθε επιφάνεια με λιγο νεράκι . Μιλάμε κορυφαία δουλειά κάνει ! Ούτε άζαξ ούτε τίποτα . Εγώ για να πω την αλήθεια το βούτηξα το πανάκι σε νερό που είχα βάλει ένα δυο κουταλιές ξυδακι λευκό . Το έστυψα καλά καλά και πέρασα τα τζάμια . Ε, δεν το πίστευα ! Αυτό που λέμε σαν αστείο : τα κάνει αόρατα ! 
         Νομίζω οτι όταν αποκτούμε παιδιά αρχίζουμε να ευαισθητοποιούμαστε σε θέματα που πρίν δεν δίναμε ιδιαίτερη σημασία . Τα απορρυπαντικά αρχίζουμε να τα περνάμε απο αυστηρό έλεγχο και οι περισσότερες πια ψάχνουμε πιο οικολογικές , απλές , φυσικές , οικονομικές λύσεις χωρίς τοξικά και χημικά ιδίως όταν ξέρουμε ότι  αυτά θα έρθουν σε επαφή με τα χεράκια του μωρού μας και τα χεράκια με το στοματάκι κτλ . Θα εκπλαγείτε εαν δείτε σε πόσες δουλείες του σπιτιού μπορούμε να καταργήσουμε τα απορρυπαντικά και να τα αντικαταστήσουμε  με σόδα μαγειρική και ξύδι λευκό .
Ήρθε  η ώρα λοιπόν να τις ανακαλύψουμε ! Η συνέχεια σε επόμενο ποστ!

9 σχόλια:

  1. πολυ κατατοπιστικο! πες μας ομως και το ονομα απο το μαγικο πανακι γιατικαι μεις το ιδιο προβλημα εχουμε με τα τζαμια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου!εκανες το πρωτο σχολιο στο blog μου!Το πανακι ειναι της vileda ! κανει φοβερη δουλεια ! εμας επειδη η τραπεζαρια , το επιπλο της εισοδου ειναι γυαλινα εχουμε φοβερο θεμα , με αυτο σωθηκαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν ξέρω αν κάνει να το πω,αλλά θα το πω!εγώ έχω πανί της miele,το βρέχω μόνο με νερό και κάνω τα πάντα...κουφώματα,πατώματα,τζάμια...έχω καταργήσει AZAX εδώ και 3 χρόνια και γλίτωσα απο τα εκζήματα και φαγούρα ψωρίασης(έχω θέμα)απο τότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πες!πες! ελεύθερα! να ξέρουμε γιατι η άτιμη η vileda κάθε τρεις και λίγο καταργεί προϊόντα ! Επίσης βρήκαμε κάτι παρόμοιο στον Βασιλόπουλο της Κηφισιάς .
    Όντως είναι μεγάλο θέμα τα δερματικά , η μπέμπα ταλαιπωρείται με εκζέματα και απο τότε που ελαττώσαμε αισθήτα τα απορρυπαντικά είδαμε τεράστια διαφορά . Για την ψωριάση να ξέρεις το χειρότερο είναι το χλώριο! Ότι χειρότερο! Μακριά! Βάλε στο ντούζ και στην βρυση της κουζίνας φίλτρο για χλώριο και δοκίμασε να πλένεσαι με πράσινο σαπούνι! Θα δεις τρελλή διαφορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για το πανί,δοκιμάστε το ,σας το εγγυώμαι!τώρα εκζεμα σε μωρό...ΠΟΛΥ πονεμένη ιστορία!!!είχα κόψει τα πάντα απο απορυπαντικα,βελτίωση έβλεπα αλλά όχι λύση!αυτό που έκανε τη ζημιά ήταν τα παιδικά σαμπουάν και αφρόλουτρα πανάκριβα και μη!!αποτέλεσμα το μωρό να γίνει υπερευαίσθητο!!και με το ιστορικό ψωρίασης και εκζέματος που είχα...καταλαβαίνετε!!!βρήκα τη λύση,τουλάχιστον μέχρι τώρα ,δοξα τω Θεώ,σε ένα αφρόλουτρο που δεν ξεβγάζεται.αν θέλετε σας λέω!σωθήκαμε!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πες βρε Χριστιαννή να ξέρουμε! Δοκίμασε σίγουρα το φιλτρο χλωρίου στις βρύσες και θα καταλάβεις τι εννοώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. A-Derma Exomega Bain Body 250 ml
    http://www.pharmacyexpress.gr/product_info.php?products_id=25625για να το δείτε!
    με αυτό σωθήκαμε και σας λέω για πολύ δύσκολη περίπτωση!!απο πρόσωπο μέχρι πατούσες!!το προιον δεν έχει ΚΑΘΟΛΟΥ καλή μυρωδιά αλλά είναι θαυματουργό!!ακολουθήστε ΠΙΣΤΑ τις οδηγίες ,τίποτε άλλο απο σαμπουάν και αφρόλουτρο,ταμπονάρισμα,ΟΧΙ ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ, το λιγότερο για 3 μήνες και τέλος το εκζεμα.μου το έδωσε ο γιατρός μου !Το χρησιμοποίησα για 3 χρόνια χωρίς κανένα άλλο σαμπουάν και έκτοτε δεν έχουμε πρόβλημα,με ότι και να πλένω πια!!εύχομαι να σας βοηθήσει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φίλτρο χλωρίου...λίγο πιο συγκεκριμένα??please!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ξέρεις το φίλτρο που βλαζουμε στην βρύση για το νερό ! Υπαρχει αντιστοιχο για το ντούζ , πολύ μικρότερο φυσικά που απλα το βιδώνεις πάνω στο τηλέφωνο του ντούζ και κάθε 6 μηνες βάζεις ανταλλάκτικό . Κάνει γύρω στα 50 ευρω για ενα πολύ καλό .Είναι φίλτρα ενεργού άνθρακα . Ψαχτο στο google ως "φίλτρο νερου ντουζ" εγω ηδη βρηκα 1-2 εταιρειες που δειχνουν αξιοπιστες και θα το κάνω το εγχείρημα . Στην κουζινα η μαμα του αντρα μου μας εχει κανει δωρο το e-spring με το οποιο ειμαι ευχαριστημενη σε γενικες γραμμες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή