Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αρακάς με αγκινάρες!

 
 
       Μιας και οι απέναντι έχουν κέφια απόψε και είπανε να μας αφήσουν άυπνους (Oικονομόπουλος και Παντελίδης τέρμα..πιο πολύ κουφαίνεσαι) , είπα αφού θα μείνω ξύπνια να βάλω καμία συνταγή ! Η συγκεκριμένη συνταγή έχει πάρει σάρκα και οστά εδώ και μέρες αλλά ξεκίνησε η Λουσίν παιδικό σταθμό και μας έπεσε βαριά η προσαρμογή οπότε τα είχα αφήσει όλα ! Το σπίτι κόντευε να αραχνιάσει ! Σήμερα όμως ήταν η πρώτη μέρα που έμεινε από τις 9 το πρωί ώς τη 1 το μεσημέρι στον παιδικό , χωρίς να χρειάζεται να καθίσω και εγώ σαν τον κατάδικο ....
 
      Οι δέκα μέρες αυτές τις προσαρμογής με έπεισαν οτι το δεύτερο παιδί είναι πολύυυυυυυ μακρυά ακόμα ! Ξεκινά ένα το κλάμα και πάει ντόμινο....μετά όλα μαζί ! Τις δασκάλες δεν ξέρω πραγματικά με τί τις ντοπάρουν ! Η μία , η miss Shelly 34 ετών, έχει και  3 δικά της στο σπίτι ! Πως το έχει γλιτώσει το Δαφνί πραγματικά απορώ... Εν τω μεταξύ η Λουσίν έχει πάθει ψύχωση με τα αγγλικά ! Ό,τι δει , ρωτάει πως το λέμε στα αγγλικά !
 
      Έχει όμως και την πλάκα της η προσαρμογή...γνώρισα την Ειρήνη ένα Φιλιππινεζάκι κουκλί , σαν ψεύτικο!Με ένα κοτσίδι μούρλια !  Τα αισθήματα ήταν αμοιβαία καθώς η Ειρήνη με το που με βλέπει θέλει αγκαλιά και με φωνάζει ΜΜΜΜΜΜαμΑΑΑΑΑΑΑ! Δεν υπάρχει ο τρόπος που το λέει ! Από την άλλη είναι ο Άρης ! Ο Άρης έχει αγκαζέ την τσάντα του και περιφέρεται κλαίγοντας σπαρακτικά , λές και τον σφάζεις , ζητώντας την μαμά του ...Η Όλγα είναι η φίλη μας και είναι μια χαρά , ο Σπύρος είναι ο φίλος μας και δηλώνει στεναχωρημένος που φεύγει η μαμά του και τον αφήνει εκεί , κυκλοφορεί κρατώντας ανά χείρας σαν όπλο μια οδοντόβουρτσα.....και ο Διηνέκης είναι η κατάκτηση μας ! Ο ταλαίπωρος ο Διηνέκης έρχεται την χαϊδεύει , την κοιτάζει όλο γλύκα με τα πράσινα του μάτια και η δική μου η γαϊδούρα του λέει " ΆΦΗΣΕ ΜΕ ΣΟΥ ΛΕΩ ΠΙΑ !!" .
 
     Αυτά περί παιδικού ! Να καταγγείλω όμως τον κοπρίτη τον καθηγητή στον οποίο πήρα πτυχιακή και επειδή παίρνει σύνταξη μας παρέπεμψε σε άλλο καθηγητή ο οποίος μου αλλάζει σχεδόν όλη την πτυχιακή... Σημειωτέον οτι την είχα ήδη έτοιμη και περίμενα να την παρουσιάσω 450 σελίδες...
Να του καεί το βίντεο , να κολλήσει γαστρεντερίτιδα και να χέζεται για μια εβδομάδα νυχθημερόν , σαν να μην υπάρχει αύριο! Α! να βγάλει και κάλους στα πόδια του γιατί στο μυαλό ήδη έχει!
 

 
Αυτά και καλή του επιτυχία ! Πάμε τώρα στον αρακά...
 
υλικά :
 
1 κιλό αρακάς
7-8 αγκινάρες
2 κρεμμύδια τριμμένα
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
λίγη κανέλα
1/4 ματσάκι άνηθο
αλάτι , πιπέρι κατά βούληση
1/3 ποτήρι ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
 
 
εκτέλεση :
 
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζω λίγο νεράκι και το κρεμμύδι+το σκόρδο για να μαραθούν (μπορείτε να τα τσιγαρίσετε στο λάδι αν θέλετε) .
 
Προσθέτω την ντομάτα και αφήνω να βράσει 2-3 λεπτά . Συνέχεια έχει ο αρακάς με τον άνηθο και τα μπαχαρικά . Προσθέτω νερό , τόσο ώστε να καλύπτει 2 δάχτυλα τον αρακά .
 
Αφήνω να μισοβράσει και προσθέτω τις αγκινάρες και το λάδι (αν δεν το έβαλα στην αρχή) .
 
Βράζω σε μέτρια φωτιά , μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες και να γίνει ο αρακάς ! Δεν αναφέρω χρόνους βρασίματος καθώς διαφέρουν από κουζίνα σε κουζίνα!
 
Φετούλα και ψωμάκι κρίνονται απαραίτητα...
 
 
 
 
 
καλή όρεξη!

2 σχόλια:

  1. Εχεις ακουσει Κιαμο; Φωτια με φωτια.......αααααα

    Προσεχε μονο μην αρπαξει το φαι και μεινουμε νηστικοι!

    Δε με αρεσουν οι αγκιναρες αλλά σε συγχαιρω για την προσπαθεια!! φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. merci μανταμ coula...οσο για τους απεναντι "δεν παλεύονται σου λεεεεωωωω πόσο αντικειμενικα στο λέω.."

    ΑπάντησηΔιαγραφή