Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

υπέροχα pancakes !


   Εγώ πήρα άντρα με προίκα ! Κομπλέ ! Με τα κατσαρολικά του και τα πιατικά του ! Μέχρι και ηλεκτρικό μαχαίρι για γύρο (!!!) είχε συμμαζέψει ο αθεόφοβος ! Τώρα τι το ήθελε αυτό ακόμα δεν έχω καταλάβει ! Και να πω ότι τα είχε χρησιμοποιήσει όλα αυτά? Ούτε απ' έξω από την κουζίνα δεν περνούσε , αλλάάάάάάάάάάάά όλα κι όλα η κουζίνα υπερπλήρης !

     Όταν γνωριστήκαμε μάζεψα και εγώ κάτι κουλά του στύλ εργαλείο που βγάζει τα κουκούτσια από κεράσια , κουπάτ και όλα τα συμπράνγκαλα της ζαχαροπλαστικής (θερμόμετρα , γραδόμετρα κτλ) και ολοκληρωθήκαμε !

     Εν τω μεταξύ την προηγούμενη εβδομάδα που έκανα γενική ανακατάταξη στα ντουλάπια βρήκα ένα τηγανάκι για pancakes ! Ωραία λέω ήρθε η ώρα σου ! Κάπου είχα και μια υπέροχη συνταγή την οποία είχα κάνει μια -δύο φορές και είχαμε ενθουσιαστεί με το αποτέλεσμα ! Ε!την βρήκα και αυτή και χθές αποφάσισα να την ξανατιμήσω !!

Σας παραθέτω την συνταγή για αφράτα pancakes :

 300ml γάλα
 2 αυγά
 80 γρ ζάχαρη
 90γρ  βούτυρο
 250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 2 κουταλάκια baking powder
 1 κουταλάκι σόδα μαγειρική
εάν θέλετε λίγη βανίλια ή θεϊκά είναι με λίγο εσάνς δυόσμο εάν βάλετε παγωτό και φρούτα του δάσους....

Μύρτιλλα , βατόμουρα , φραγκοστάφυλα , φράουλες ,λίγο σιρόπι από φρούτα του δάσους  και φυσικά παγωτό για γαρνίρισμα .... Επίσης εκπληκτικά είναι με βούτυρο Kερκύρας και χειροποίητη μαρμελάδα κεράσι.......ή με μέλι και macadamia nuts ......

1. Κοσκινίστε αλεύρι , σόδα και  baking powder . Προσθέστε την ζάχαρη .
2. Κάντε μια λακουβίτσα και προσθέστε τα αυγά , το λιωμένο βούτυρο και το γάλα (τώρα προσθέτουμε και την βανίλια ή όποιο εσάνς θέλουμε).
3. Ανακατέψτε καλά  μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα .
4. Εάν θέλετε πιο υδαρό το μείγμα σας προσθέτετε λίγο γάλα ακόμα .
5. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια ένταση .
6. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι (μπορεί για τα πρώτα 1-2 να χρειαστεί να βάλετε 1 κουταλάκι βούτυρο)
7. με μια κουτάλα της σούπας βάζετε 1 κουταλιά μπόλικη..
8. μόλις δείτε φουσκαλίτσες γυρίστε την πιτούλα απο την άλλη πλευρά !και σε λίγο που θα ροδίσει βγάλτε την , μην γίνει κάρβουνο ...

και τώρα μιλάνε μόνο τα πιρούνια ......

καλή σας όρεξηηηηη.....

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου