Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

βραστά αυγά σε σχήμα καρδιά !

       Πόσες και πόσες φορές οι μαμάδες απελπίστηκαν με το πεισματάρικο παιδί τους που δεν έτρωγε το αυγό του? Εμένα η Λουσίν έφτασε 2 χρονών για να πλησιάσει αυγό ! Εκεί που δεν ήθελε να τα βλέπει και να τα μυρίζει ξαφνικά μια μέρα ζήτησε μόνη της! Εμείς νομίζαμε οτι μας κοροϊδευε αλλά εκείνη είχε αποφασίσει να το φάει και το έφαγε ! Έτσι απο τότε , περίπου 7 μήνες , αρχίσαμε να μαζεύουμε διάφορα σκεύη για αυγό σε περίεργα σχηματάκια . Είναι και οπτικός τύπος βλέπετε ! 

    Ψάχνοντας για την τεχνική του ποσέ αυγού , έπεσα πάνω στο site της Αnna η οποία είχε βρεί διάφορους τρόπους να φτιάχνει αυγά σε σχήμα καρδούλα , τετράγωνο και πυραμίδα . Ενθουσιάστηκε η Λουσίν και είπαμε να τα δοκιμάσουμε! 

Δώστε σχήμα στα αυγά σας λοιπόν!

Για το αυγό καρδιά θα χρειαστείτε !
1 αυγό βρασμένο σφιχτό
2 λαστιχάκια
1 chopstick κυλινδρικό ή 1 λεπτό μολύβι θα κάνει άριστη δουλειά
Το χαρτόνι μιας συσκευασίας απο γάλα , χυμό

H εκτέλεση περιγράφεται νομίζω άριστα στις εικόνες της Αnn !

Να σας πώ μόνο οτι το αυγό πρέπει να είναι ζεστό . Δηλαδή το βράζετε γύρω στα 7-8 λεπτά , το ξεφλουδίζετε με προσοχή , προκειμένου να φαίνεται όμορφο και αμέσως το κλείνετε στην βαρκούλα !
 Το χαρτόνι σας διπλωμένο θα πρέπει να είναι λίγο πιο κοντό απο το ύψος του αυγού σας για να γίνει μια όμορφη καρδιά . Με το να είναι πιο κοντό το χαρτόνι , πετυχαίνουμε μεγαλύτερη πίεση με το μολύβι οπότε και πιο έντονο σχήμα καρδιάς !
Θα πρέπει να αφήσετε το αυγό σας έτσι για περίπου 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει καλά! Ιδανικά το βάζουμε στο ψυγείο !


 
καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου