Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

mozzarella sticks!


      Υπάρχουν μερικές συνταγές οι οποίες ανήκουν στην κατηγορία που εγώ ονομάζω έκτακτης ανάγκης ! Στην κατηγορία αυτή ανήκει και η παρακάτω συνταγή . Είναι από τα μυστικά της κουζίνας που λειτουργούν ως πασπαρτού ! Μπορεί  να χρησιμοποιηθεί ως ορεκτικό σε τραπέζι , ως συνοδευτικό αλλά και για να κόψει την λιγούρα ! Είναι γρήγορη και εύκολη η παρασκευή του οπότε δοκιμάστε το !

υλικά:

1 πακέτο φύλλα για spring roll (στα σούπερ μάρκετ συνήθως στα ψυγεία)
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με μια κουταλιά νερό
450 γρ μοτσαρέλλα  λευκή φρέσκια ( προτιμήστε αυτή σε μπαστούνι για πίτσα )

για το πανάρισμα :
2 αυγά
1,5 κούπα φρυγανιά ( μπορείτε να αφήσετε στον πάγκο σας μια -δυο μέρες μερικές φέτες ψωμί και να τις περάσετε από το multi . τη βάζετε κατάψυξη και έχετε πάντα τη δική σας φρυγανιά)
1 κουταλιά ρίγανη
1 κουταλιά βασιλικό 
μισή κούπα παρμεζάνα τριμμένη

 εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μισό κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε πούδρα ή ωμό αλλά πολύ καλά λιωμένο σαν πουρέ !επίσης βάζουμε πάλι προαιρετικά μισό κουταλάκι κρεμμύδι σε πούδρα .
  
εκτέλεση:

Κόβουμε την μοτσαρέλλα σε μπαστουνάκια .
Παίρνουμε ένα φύλλο και τοποθετούμε ένα κομμάτι μοτσαρέλλα στο μέσο του . Βρέχουμε με λίγο από το μείγμα αυγό-νεράκι περιμετρικά το φύλλο για να κολλήσει κατά το τύλιγμα και να μην διαλυθεί στο ψήσιμο .
Γυρνάω τα δύο άκρα προς τα μέσα.




 Και αρχίζω να τυλίγω το ρολό .


Μόλις τυλίξουμε όλα τα μπαστουνάκια τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο . Δεν τα στοιβάζουμε γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους . Εγώ συνήθως τα βάζω για λίγη ώρα στο ψυγείο . Το πρώτο αυτό στάδιο του τυλίγματος μπορούμε να το αποφύγουμε και να περάσουμε κατ' ευθείαν στο πανάρισμα .

Περνάμε στο πανάρισμα :

Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε την φρυγανιά , την ρίγανη , τον βασιλικό και την παρμεζάνα .

Σε ένα άλλο μπόλ βάζω τα δυο αυγά και τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να μην διακρίνεται το ασπράδι . Δεν τα φτάνω να αφρίσουν ! Βγάζω από το ψυγείο τα μπαστουνάκια .

Βάζω μπόλικο λάδι σε ένα τηγάνι ή καλύτερα σε κατσαρόλα και ανάβω το μάτι να ζεσταθεί καλά . Θέλω αρκετό λάδι ώστε να κολυμπάνε !

Βουτάω το κάθε μπαστουνάκι στο αυγό , το τινάζω να φύγει το πλεονάζον αυγό και το περνάω από το μείγμα φρυγανιά-μυρωδικά-παρμεζάνα . Το γυρνάω να πάει παντού φρυγανιά και μετά στο τηγάνι ! Στο τηγάνι δεν βάζω πάνω από 3-4 μαζί και τα αφήνω μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές! 

Τα σερβίρω ζεστά συνοδευόμενα από σάλτσα της αρεσκείας μας !







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου