Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Πτι Μπερ μπισκότα! (petit beurre)


    Μιας και πιάσαμε τις παιδικές γεύσεις στα προηγούμενα post ας πάμε και στον βασιλιά ! Τα πτι μπερ ! Πείτε μου ποιο παιδί δεν έκανε σαν τρελό για αυτά τα μπισκοτάκια ? Πόσες φορές δεν βρεθήκαμε όλοι με μια κούπα γάλα και τη συσκευασία ολόκληρη αγκαζέ ? Σε πόσες συνταγές ζαχαροπλαστικής δεν είναι πρωταγωνιστής ? Τραγανά και αφράτα είναι ιδανική βάση για τσίζκεικ , μωσαϊκό ή απλά σκέτα !! H  συνταγή που ακολουθεί χρησιμοποιεί την "ζεστή" μέθοδο παρασκευής του μπισκότου
 Νομίζω πως τα πολλά λόγια εδώ περιττεύουν οπότε προχωράμε στην συνταγή !

Συνταγή :

80 γρ βούτυρο
50 γρ νερό
80 γρ ζάχαρη
1 γρ αλάτι λεπτό
2 γρ baking powder
200 γρ αλεύρι

       Σε μία κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο , το νερό , την ζάχαρη και το αλάτι και αφήστε τα να πάρουν μία βράση ! Μόλις πάρει το μείγμα μια καλή βράση το αποσύρω από το μάτι και το αφήνω να κρυώσει , ανακατεύοντας σποραδικά . Το μείγμα είναι έτοιμο όταν δείχνει η υφή και η πυκνότητα του να προσομοιάζει σε μια αραιή Creme anglaise  .

      Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι και το baking powder . Προσθέτω το μείγμα της κατσαρόλας που τώρα πια έχει κρυώσει και  ζυμώνω μέχρι να πάρω μια απαλή ζύμη .

      Τυλίξτε την ζύμη με μια μεμβράνη και αφήστε την για 3 ώρες στο ψυγείο ή ιδανικά για μια νύχτα !
Μόλις ξετυλίξετε την ζύμη και την πάρετε στα χέρια σας θα δείτε οτι μοιάζει με play dough ! H ζύμη πια δεν κολλάει ούτε στα χέρια ούτε στον πλάστη αλλά ούτε και στα κουπάτ .

      Αφού λοιπόν ανοίξετε το ζυμάρι σας σε πάχος 2-3 χιλιοστά κόβετε με το κουπάτ τα μπισκότα σας και τα ψήνετε σε φούρνο με αέρα στους 185 °C  μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες τους !

Καλή επιτυχία !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου