Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Kαφέ SOCIAL Κηφισιά!


         Άνοιξε επιτέλους ένα καφέ / μπαράκι  της προκοπής στη Κηφισιά !Στον αριθμό 1 της οδού Κολοκοτρώνη πάνω από την Alpha bank , 3 φίλοι , ο Μάριος , ο Θανάσης και ο Λάζαρος ένωσαν τις δυνάμεις τους και άνοιξαν κάτι διαφορετικό !
         Επειδή είναι στον όροφο του εμπορικού κέντρου και βρίσκεται στην γωνιακή βεράντα είσαι μέσα στην καρδιά της Κηφισιάς πίνεις τον καφέ σου χωρίς ενόχληση , παίζουν τα παιδιά χωρίς να φοβάσαι μην τα βουτήξει κανένας ή μην πεταχτούν στο δρόμο και τα βλέπεις όλα χωρίς να είσαι αγκαζέ με τις εξατμίσεις των διερχόμενων αυτοκινήτων . Είναι στην κυριολεξία σαν μια βεράντα που αιωρείται πάνω από τα αυτοκίνητα !
         Στο δια ταύτα όμως ! Πρώτη φορά πήγα σε καφέ και ο φυσικός χυμός που μας έφεραν για την μικρή δεν ήταν  νερωμένος ! Ήπια ζεστή σοκολάτα από τα χέρια του Γιάννη του μπάρμαν η οποία ήταν πυκνή , αρωματική και στην ιδανική γλυκύτητα ! Ο καφές είναι ο πιο μυρωδικός και φρεσκοκομμένος που θα βρείτε ! Τα παιδιά πρόσεξαν τα πάντα !
         Ο Μάριος ο νονός της κόρης μου ή αλλιώς η κινητήριος δύναμη του μαγαζιού έχει υπάρξει πολλά χρόνια ιδιοκτήτης  ,  συνεταίρος και πιο παλιά  υπεύθυνος σε πολλά και γνωστά μαγαζιά της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης . Η εμπειρία του δεδομένη αλλά και η ικανότητα του να επιλέγει το καλύτερο!
        Ο Θανάσης ο είναι σεφ !μάγος στην κουζίνα τελεία και παύλα! έχει στο βιογραφικό του συνεργασίες με μεγάλους διεθνείς σεφ και με ξενοδοχεία σαν το Εlounda στην Κρήτη ! επιμελείται προσωπικά όσες  gourmet amuse bouche βγαίνουν σαν συνοδευτικά για τα ποτά ή επειδή κάποιος ψιλοπείνασε !    
         Ο Λάζαρος έχει δουλέψει ως υπεύθυνος σε μεγάλα club και καφέ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ! Είναι αυτός που θα βρείτε μέρα νύχτα και θα σας υποδεχθεί χαμογελωντας ! Όταν δε , μπαίνει στο μπάρ διαπρέπει !
         Τα παιδιά ξεκίνησαν μια προσπάθεια σε μια δύσκολη εποχή έχοντας ώς γνώμονα την ποιότητα ! Ακόμα και στα ποτήρια , τα πιάτα , τα φλυτζάνια -το ξέρω επειδή τα επιλέξαμε μαζί - έδωσαν σημασία να είναι κομψά και ποιοτικά !4 ώρες τα επιλέγαμε ! Θα επιμείνω στα κλασσικά φλυτζάνια που δεν θα βρείτε πουθενά !!
         Ο καφές είναι ότι καλύτερο θα βρείτε !Οι χυμοί παρασκευάζονται από βιολογικά φρούτα τα οποία αγοράζονται καθημερινά και όχι κάθε εβδομάδα ! Η σοκολάτα απλά δεν υπάρχει !Το τσάι έχει άρωμα και ονειρεμένες γεύσεις ! Τα γλυκά και τα παγωτά είναι kayak (η οποία να μην ξεχνιόμαστε είναι ελληνική εταιρεία- αλλά και κάποια ιδιαίτερα είναι κάθε μέρα φρεσκοφτιαγμένα από τον Θανάση , ο όποιος χρησιμοποιεί τα φρέσκα υλικά που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μας και όχι έτοιμες κρέμες του εμπορίου! Τα υλικά για τις μπουκίτσες που θα καταφτάσουν στο τραπέζι σας είναι από delicatessen και από κρεοπώλη γείτονα φημισμένο για την ποιότητα του!
         Στο service θα βρείτε Έλληνες , κορίτσια και αγόρια ευγενικά , καθαρά, πλυμένα και σιδερωμένα !
        Α! και το σημαντικό ! όποιος μπει στην κουζίνα τους θα καταλάβει τι εστί απολύμανση!  Επειδή πάντα είχα θέμα με τις τουαλέτες στα καφέ και τα εστιατόρια και τα παιδιά έχουν δουλέψει όλοι σε πολλά μαγαζιά ήξεραν ότι πρέπει να είναι από τα βασικά που θα προσέξουν ! Δύσκολα υπάρχει μαγαζί όπου να υπάρχει όλη την ημέρα άνθρωπος για την καθαριότητα της τουαλέτας και dettol για τα χέρια ! 
       Το βράδυ ο χώρος προσφέρεται για χαλαρό ποτάκι αλλά και πολλές φορές ειδικά Παρασκευή Σάββατο φτάνουν να κλείσουν 7 το πρωί! Η παρεϊστική διάθεση όλων αλλά και ο dj ο οποίος θες δεν θες σε κάνει να αρχίζεις να κουνιέσαι χωρίς να το καταλάβεις θα σε κάνουν να ξαναπάς !
Επίσης δεν φεύγεις μυρίζοντας σαν τασάκι αλλά χαμογελώντας ! Τι άλλο να θέλεις πια από μια έξοδο ...?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου