Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ!!Ο εφιάλτης κάθε νοικοκυράς! Το πιο σιχαμένο ον που θα επιβιώσει τα πάντα για να μας κάνει τη ζωή πατίνι!
Η κατσαρίδα!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης των κατσαρίδων, αναλόγως το σημείο που απαντάται η κυκλοφορία τους.

1. Σε αυλές και σχισμές φρεατίων
Αν η τακτική απολύμανση δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα, δοκιμάστε να ψεκάζετε τα επίμαχα σημεία με πετρέλαιο, ή βενζίνη.
Αν πέσετε στα Ο.Υ.Κ. των κατσαρίδων και δεν πιάνει, αναγκαζόμαστε να καταφύγουμε στη συνθετική πυρεθρίνη, την οποία βρίσκουμε σε φυτώρια. Η συνθετική πυρεθρίνη είναι το δραστικό συστατικό όλων των "mec" εντομοκτόνων, και λειτουργεί σαν παραλυτικό νεύρων. Αν την προμηθευτείτε ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες του γεωπόνου για τις αναλογίες διάλυσης στο νερό, και μην το παρακάνετε γιατί είναι πολύ ισχυρό δηλητήριο.
Η πυρεθρίνη δρα σαν νευροπαραλυτικό, και σκοτώνει την κατσαρίδα. Ακόμα όμως κι αν αυτή είναι από τις πιο νταβραντισμένες, σίγουρα την παραλύει. Αν λοιπόν ψεκάσετε και την επόμενη μέρα τις βρείτε ανάσκελα να κουνάνε πόδια και κεραίες, μην πανικοβληθείτε, είναι ένα βήμα πριν τα θυμαράκια!

2. Σε σιφώνια
Αν έχετε βάσιμες υποψίες πως οι κατσαρίδες που απαντάτε τρυπώνουν από σιφώνια, ο πιο απλός τρόπος να απαλλαγείτε χωρίς τη χρήση κανενός εντομοκτόνου, είναι να βγάλετε το καπάκι του σιφωνιού από τη θέση του, να το τυλίξετε σε ένα κομμάτι νάυλον σακούλα που θα δέσετε από την κάτω μεριά του με συρραπτικό ή λαστιχάκι, να κόψετε με το ψαλίδι το νάυλον που περισσεύει, και να ξανατοποθετήσετε το καπάκι στο σιφώνι.
Σημειώστε πως αυτό έχει εφαρμογή και σε σιφώνια που φέρνουν δυσοσμία από φρεάτιο ή βόθρο, ή που είναι δίοδος για άλλα έντομα.

3. Μέσα στο σπίτι
Η αλήθεια είναι πως η κατσαρίδα είναι πανούργα! Προκειμένου λοιπόν να μην ψεκάσουμε όλο το σπίτι με δηλητήριο, πρέπει να εντοπίσουμε τα σημεία από τα οποία έρχονται, ή πηγαίνουν.
Συνήθως πρόκειται για ντουλάπια κουζίνας, και μάλιστα στα πιο απρόσιτα σημεία.
Αν λοιπόν είμαστε βέβαιοι πως κάπου εκεί μέσα είναι η κρυψώνα τους, φτιάχνουμε μια παγίδα, και την αφήνουμε στο σημείο.
Πως φτιάχνουμε την παγίδα:
Παίρνουμε ένα σχετικά βαθύ βαζάκι, και βάζουμε στα τοιχώματα βαζελίνη. (εγώ αναμειγνύω βαζελίνη και πυρεθρίνη, γιατί δε θέλω να την ενυδατώσω, θέλω να τη σκοτώσω)
Στον πάτο του βάζου τοποθετούμε ένα κομμάτι φρούτο ή λίγη ζάχαρη.
Ενώ στην εξωτερική πλευρά του βάζου τοποθετούμε ένα χαρτονάκι που θα ακουμπάει στο χείλος, ώστε η κατσαρίδα ακολουθώντας τη μυρωδιά, να μπορεί να σκαρφαλώσει και να μπει μέσα.

Την επόμενη μέρα έχουμε την κηδεία της Τερέζας, και χαρές στο σπίτι!

Παρεπιπτόντως, η καταπολέμηση της κατσαρίδας, είναι η μοναδική χρησιμότητα του να έχει κανείς ερπετό. Ξαμολήστε το να βοσκήσει, και καλή επιτυχία.
Τα αρνητικά στη συγκεκριμένη εφαρμογή, είναι δύο

1. Έχεις ερπετό στο σπίτι!
2. Αν η κατσαρίδα έχει φάει πυρεθρίνη, αποχαιρέτα το και το ερπετό!www.noikokyrokoritso.blogspot.com


Επίσης πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να γλιτώσετε απο την κατσαρίδα που γνωρίσατε αλλά και απο το σόι της  , - με το οποίο υποθετω δεν θέλετε να συμπεθερέψετε - , είναι να βάλετε πιατάκια απο τα φλυτζάνια του τσαγιού  με βόρακα και ζάχαρη σε ίσες ποσότητες  , σε διάφορα 1-2σημεία του σπιτιού . Σίγουρα βάλτε ένα στην κουζίνα ! Οι κατσαρίδες κανιβαλίζονται μεταξύ τους ! ΜΠΛΙΑΧ! Όταν ψοφάει μια , οι άλλες πάνε και κάνουν τσιμπούσι με το πτώμα της !!  Άρα μόλις φάνε την ψόφια , τρώνε και το δηλητήριο απο το στομάχι της !! χεχεχεχεχεχε....αρα πάρτες και αυτές κάτω ! και μετά το γεύμα όποια δεν ξαπλωθεί και πάει στην φωλιά ...ξανά χεχεχεχεχεχεχεχεχε...τέζα όοοολες !  και τραλαλαλαλαλα!! Να πώ μόνο οτι το θέμα είναι να κάνετε υπομονή και την επόμενη μέρα το πρωί που θα δείτε την πρώτη Τερέζα να ψυχοραγεί , μήν την μαζέψετε όσο δύσκολο και άν είναι ! Αφήστε την να την φάνε οι κανίβαλοι το σόι της !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου