Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

μπισκότα μαλακά σαν τα soft kings


Κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα !!!!! Τα μπισκοτάκια αυτά είναι μαλακά σαν τα soft kings των οποίων την συνταγή έψαχνα καιρό τώρα ! Ο χρόνος προετοιμασίας είναι μηδαμινός όπως και ο χρόνος ψήσιμο .

230 γρ ανάλατο βούτυρο
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπας ζάχαρη κρυσταλλική
2 + 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
1+ 1/4  κουταλάκι του γλυκού σόδα
σταγόνες σοκολάτας (κατά βούληση)

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 °C . Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μια λαμαρίνα ή στην σχάρα του φούρνου .
Στο μίξερ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία χτυπάμε το βούτυρο , τις δυο ζάχαρες , την γλυκόζη και την βανίλια για 3 λεπτά .
Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί .
Σε ένα μπόλ ανακατεύω το αλεύρι , το αλάτι και την σόδα . Κατεβάζουμε στη χαμηλή  ταχύτητα το μίξερ και σιγά σιγά προσθέτω το μείγμα του αλευριού στο μείγμα με τις ζάχαρες .
Τέλος προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω ελαφρά να πάνε σε όλο το μείγμα .
Βάζω μία κουταλιά απο το μείγμα στο αντικολλητικό χαρτί και το ψήνω για 12 λεπτά . Τσεκάρω αν είναι οκ το ψήσιμο και πόσο θα απλώσει (άλλο αλεύρι τραβάει περισσότερα υγρά απο την ζύμη και άλλο λιγότερα ) και  συνεχίζω με το υπόλοιπο μείγμα  .  Αφήστε αποστάσεις ανάλογα με το πόσο θα απλώσει ! Ψήνω μέχρι να πάρουν απειροελάχιστο χρώμα οι άκρες  ενω το κέντρο πρέπει να είναι μαλακό ! Αποθηκεύω αμέσως για να μην σκληρύνουν . Επίσης μπορείτε να τα καταψύξετε για 3 μήνες και να τα ξεπαγώνετε λίγα λίγα .
Είναι θεϊκά σαν βάση για τσιζκέικ , χτυπήστε λίγο philadelphia με ζάχαρη και κρέμα γάλακτος φυτική , μαλακώστε σε ένα μπρίκι δυο φύλλα ζελατίνης με λίγο νερό και προσθέστε τα στο μείγμα τυριού !!Κάτω μπισκότο ,στην μέση κρέμα και πάνω μαρμελάδα βύσσινο. Βάλτε για 2-3 ώρες στο ψυγείο και απολαύστε το!!   

5 σχόλια:

  1. γειά σας!μου αρέσει πολύ εδώ στη γωνίτσα σας~θα ήθελα να ρωτήσω για τα κουλουράκια η γλυκόζη είναι απαραίτητη?δεν αντικαθίσταται απο κάτι άλλο?
    καλές γιορτές~!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γεια σου ! ειναι πολύ όμορφο αυτό που είπες!Μετα απο πολλές πολλές προσπάθειες να προσεγγίσω την συνταγή των soft kings θα ελεγα οτι η γλυκόζη συμβάλει στο να γίνουν μαλακά και να διατηρούν την γνωστη υφή . Αν δεν την βάλεις και τα φτιαξεις θα ήθελα πολύ να μάθω το αποτέλεσμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σκέφτηκα ότι ίσως να γίνουν μαλακά αν ψηθούν λιγότερο και στη συνέχεια σκεπαστουν.αν τα φτιάξω....θα κεράσω:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φτιαξαμε τα μπισκοτα και ειναι φανταστικα! ευχαριστουμε πολυ για τη συνταγη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ta eftiaksa kai exw tis eksis paratiriseis...arxika vghkan ipervolika malaka se simeio pou na spane entelws..kai oso ''mpalakia''kai na ta ekana aplwnan toso poli pou den itan pia fouskwta..oswn afora ti gefsi metria apla eixe entonh tin ifi tis zaxarhs...:(

    ΑπάντησηΔιαγραφή