Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

ΥΦΑΣΜΑΤΙΝΕΣ ΓΛΑΣΤΡΕΣ

 

urban-garden-fabric-planters
Η Γερμανική εταιρία Authentics σε συνεργασία με τον Γάλλο σχεδιαστή Patrick Nadeau δημιούργησαν ένα σύστημα φυτέματος που σκοπό έχει να μετατρέψει κλειστούς χώρους σε πράσινους κήπους με ελάχιστες ανάγκες συντήρησης.
Οι γλάστρες της σειράς Urban Garden διαφέρουν ριζικά από οτιδήποτε άλλο τόσο σε εμφάνιση όσο και σε λειτουργικότητα. Το υλικό κατασκευής είναι εύκαμπτο πλαστικοποιημένο ύφασμα, το οποίο προσφέρει μικρό βάρος και μεγάλη ευκολία στην μεταφύτευση, καθώς ανοίγει με φερμουάρ και είναι πολύ εύκολο να βάλετε ή να βγάλετε το φυτό. Όμως η μεγαλύτερη καινοτομία είναι το σύστημα “έξυπνου ποτίσματος” που διαθέτουν. Το σύστημα είναι ένα υβρίδιο μεταξύ κανονικού φυτέματος και υδροπονικής. Ένα μέρος της γλάστρας γεμίζει με ένα υπόστρωμα υδροπονικού περλίτη, έτσι το νερό κατακρατείται στον πάτο της γλάστρας και το φυτό απορροφά όσο χρειάζεται, επιτρέποντας να μεσολαβούν μεγάλα διαστήματα χωρίς πότισμα. Παράλληλα οι γλάστρες διαθέτουν και μετρητή υγρασίας που δίνει οπτική ένδειξη για την στάθμη του αποθηκευμένου νερού.
Οι γλάστρες Urban Garden είναι εξαιρετικά ευέλικτες σε τοποθέτηση, καθώς προσφέρονται για τοποθέτηση σε γραφείο, σε πάτωμα, σε τοίχο ή ακόμη και για κρέμασμα από το ταβάνι. Επίσης δεν χρειάζονται “πιάτο-βάση” διότι δεν βγάζουν νερό και είναι εύκολα μετακινήσιμες λόγω του μικρού βάρους. Βγαίνουν σε μέγεθος έως 45 λίτρα και θα ομορφύνουν οποιοδήποτε χώρο σπιτιού, λόμπι ή γραφείου καθώς συνδιάζουν έξυπνο design με την φυσική ομορφιά του πρασίνου. Οι τιμές αρχίζουν από 37€ και φτάνουν τα 140€, ανάλογα με το μοντέλο.contemporary-planter-authentics
patrick-nadeau-urban-garden
patrick-nadeau-authentics-urban-garden
modern-design-planter


urban-garden-plantbags
urban-garden-fabric-planter
urban-garden-design-planter

authentics-urban-garden-plantbags
authentics-urban-garden-watering-system

urban-garden-planter-water-level-indicator
authentics-urban-garden-detail
www.designisthis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου