Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

MACARONS ! ΤΑ ΑΥΘΕΝΤΙΚΑ!

      Κάθε χρόνο ο άντρας μου επισκέπτεται διάφορες εκθέσεις με υλικά διακόσμησης , υφάσματα και ταπετσαρίες τοίχου για να τα φέρει στην Ελλάδα . Πέρυσι μετά την έκθεση στην Φρανκφούρτη επισκέφθηκε και την  maison et objet  στο Παρίσι  . Ε! τι ήταν να το πεί , τον έτρεχα τον Χριστιανό στην μπουτίκ της Laduree για να μου βρει το βιβλίο ! Τρείς φορές πήγε ο ταλαίπωρος μέχρι να καταλάβει ποιο ήθελα ! Αλλά δεν έχω παράπονο , τα κατάφερε! Η Laduree είναι η πιο φημισμένη patiserie σε όλο τον κόσμο με ιστορία απο το 1862 και τα διασημότερα macarons -τύφλα να χει ο Pierre Herme - . Και ιδού η βίβλος :


    Το μυστικό για τα macarons είναι το μπαγιάτικο ασπράδι !Σπάστε τα αυγά και αφήστε τα σε καλυμμένο  μπολάκι με μεμβράνη για 2 μέρες στον πάγκο σας ή για 3 στο ψυγείο .
Σας παραθέτω την συνταγή ! βγάζει 50 macarons. Φυσικά επιλέγουμε όποια άλλη γέμιση θέλουμε .

275 γρ. αμύγδαλα  χοντροκομμένα (ή πούδρα αμυγδάλου απο τα μαγαζιά ξηρών καρπών)
250 γρ. ζάχαρη άχνη
6 ασπράδια αυγού + 1/2 ασπράδι αυγού
210 γρ. ζάχαρη απλή κρυσταλλική
100 γρ. τεμαχισμένα  αμύγδαλα για διακόσμηση .

για την γέμιση αμυγδάλου :
150 γρ. βούτυρο
320 γρ. αμυγδαλόπαστα 65% αμύγδαλο (η συνταγή είναι εδώ! σε περίπτωση που δεν βρείτε έτοιμη)
120 γρ . πούλπα αμυγδάλου την οποία μπορούμε να αντικαταστήσουμε με κρέμα γάλακτος (καλύτερα φυτική)
80 γρ. κρέμα γάλακτος για σαντιγί

Εκτέλεση για τα macarons
Προθερμαίνω του φούρνο στους 150 oC .
     Στο μούλτι βάζουμε την άχνη με τα 275 γρ. αμύγδαλα και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε μια πούδρα . Όσο πιο βελούδινη είναι η πούδρα που θα πάρουμε τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα . Κοσκινίζουμε την πούδρα και αφαιρούμε τα κομμάτια που δεν περνούν . Εάν είναι πολλά καλό είναι να την χτυπήσουμε λίγο ακόμα .
    
    Σε απόλυτα στεγνό και καθαρό μπόλ του μίξερ χτυπάω τα 6 ασπράδια μέχρι να αφρίσουν . Προσθέτω το 1/3 της ζάχαρης και χτυπάω μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη . Προσθέτω το άλλο 1/3 της ζάχαρης και χτυπάω μέχρι να διαλυθεί . Προσθέτω και το τελευταίο 1/3 της ζάχαρης και χτυπάω .
Στη συνέχεια προσθέτω την πούδρα αμυγδάλου και την ενσωματώνω πολύ προσεκτικά για να μην χαθεί ο όγκος των αυγών . Οι κινήσεις που ακολουθώ είναι πολύ απαλές , αργές και απο κάτω προς τα πάνω .
       Σε ένα μικρο μπολ χτυπάω και το άλλο 1/2 ασπράδι μέχρι να αφρίσει . Το προσθέτω και αυτό απαλά στο μείγμα .
       Σε ένα κορνε προσαρμόζω την στρογγυλή μύτη του 1cm και γεμίζω με το μείγμα . Στρώνω ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σχηματίζω δίσκους διαμέτρου 3-4 cm .
       Αφήνουμε για 10 λεπτά στον πάγκο και μετά στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά .
Για να τα αποκολλήσουμε απο το χαρτί , με λίγο νεράκι στο δάχτυλο μας περνάμε το χαρτί κάτω απο κάθε γλυκάκι , τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μετά τα ξεκολλάμε . Τα γεμίζουμε και τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί για 12 ώρες πριν τα καταναλώσουμε !

Συνεχίζουμε με την γέμιση !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου