Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΛΑΔΙ ΞΥΔΙ !

Οι χειροποίητες γυάλινες φιάλες της Ιταλικής Ichendorf προορίζονται για σερβίρισμα λαδιού και ξυδιού και ξεχωρίζουν για το μινιμαλιστικό και πρωτότυπο στυλ τους.
Η Ichendorf εδρεύει στη Βενετία και ασχολείται με την κατασκευή υαλικών, παραδόξως όμως το όνομα της είναι καθαρά γερμανικό. Οι εικονιζόμενες φιάλες λαδιού και ξυδιού είναι φτιαγμένες από φυσητό γυαλί. Κύριο στοιχείο του σχεδιασμού είναι το διπλό τοίχωμα που όταν γεμίζει με υγρό δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι το υγρό αιωρείται μέσα στην φιάλη. ‘Ένα σχέδιο που θυμίζει έντονα τα ποτήρια Inside Out .
Μια ακόμη ξεχωριστή λεπτομέρεια είναι το στόμιο σερβιρίσματος το οποίο είναι φτιαγμένο επίσης από γυαλί, αντίθετα με τις κοινές λαδιέρες που χρησιμοποιούν τα συνηθισμένα μεταλλικά στόμια. Η επιλογή αυτή βοηθά να διατηρηθεί το Design “καθαρό” και άκρως μινιμαλιστικό. Η σειρά περιλαμβάνει πέντε διαφορετικά σχέδια, τρία με σφαιρικό δοχείο και δύο με ένα λίγο πιο ιδιαίτερο δοχείο που σχηματίζει εσωτερικά ασύμμετρους δακτυλίους. Ενδεικτική τιμή 25€.

ΠΗΓΗ www.designisthis.com

2 σχόλια:

  1. 25 ευρω...
    καλή τιμή... για Ελβετούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε κάποια αντικείμενα πληρώνεις το design , την φίρμα ,την ομάδα σχεδίασης , την διαφήμηση κτλ , οπότε η τελική τιμή είναι συνάρτηση όλων αυτών . επίσης το υλικό παρασκευής (απλό γυαλί , κρύσταλλο), η παραγόμενη πόσότητα , η εισαγωγή(γιατί δεν έιναι ελληνικό προϊόν) και η μεταπώληση στην λιανική είναι ακόμα κάποιοι παράγοντες που αυξάνουν την τιμή . μην βλέπεις ένα αντικείμενο μόνο σαν κόστος . Δεν μπορω να πω οτι ειναι λιγα χρήματα αλλά είναι ένα όμορφο αντικείμενο που δεν απευθύνεται σε όλους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή