Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

tiny tinie γλαστράκια!


Η μανούλα μου εδώ και χρόνια πειραματίζεται με ανορθόδοξους τρόπους καλλιέργειας ! Πρίν κανένα 6μηνο έβαλε σε ένα γυάλινο βάζο ένα κλαδάκι ίδιο με αυτό της φωτογραφίας , από ένα φυτό που είχαμε στο μπαλκόνι !Ούτε εγώ ούτε η αδελφή μου είχαμε δώσει ποτέ σημασία στο φυτό αυτό ! Μάλλον παράσιτο το θεωρούσαμε ! Στο βάζο λοιπόν αυτό δεν μπορείς να βάλεις τίποτα , ούτε νερό . Δηλαδή το φυτάκι αυτό ζει ...με τον αέρα ! Αύριο που θα μας τραπεζώσει η μανούλα θα σας το φωτογραφίσω ! Έχει αντέξει ούτε λίγο ούτε πολύ πάνω από 6 μήνες ! Οπότε θεώρησα ότι χρήζει μνείας ! Στην παρακάτω φωτογραφία μπορείτε να δείτε αρκετά είδη παχύφυτων και ένα υπέροχο στεφάνι για την πόρτα σας !


Το φυτό της μανούλας  μετά από ατελείωτο ψάξιμο ανακάλυψα ότι λέγετε "εχεβέρια" (echeveria)(δεξιά φωτογραφία) και ανήκει στα παχύφυτα ! Ποικίλει σε χρώματα και διαστάσεις ! Ένα άλλο φυτό που ανακάλυψα ότι ζει και χωρίς νερό και γενικά υπό καταπόνηση είναι το μπούζι ή aptenia cordifolia (αριστερή φωτογραφία).


Το όλο project δεν χρειάζεται παρά μόνο 2-3 αυγοθήκες μεταλλικές ή μεταλλικά βαζάκια ! Τα φυτά μπορείτε να τα προμηθευτείτε από φυτώρια , γείτονες , μπαλκόνια , παρτέρια κτλ . Βάζετε στις αυγοθήκες πολύ λίγο χώμα και φυτεύετε ένα κλαδάκι ή μια ροζέτα εχεβέρια χωρίς να χρειάζεται να έχει ρίζα το φυτό σας ! Ότι και να κάνετε θα πιάσει !  Ποτίζετε κάθε 15-20 μέρες λίγο ώστε να μην μάθει με πολύ νερό το φυτάκι μας !

Είναι ένα όμορφο ντεκόρ και για το γραφείο δίπλα απο τον άχαρο υπολογιστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου