Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ ΤΟΙΧΟΥ


Χρόνια τώρα θυμάμαι το σπίτι της γιαγιάς μου ντυμένο με ταπετσαρία από πάνω μέχρι κάτω ! Όταν παντρεύτηκαν με τον παππού και έφτιαχναν το σπίτι ήταν πολύ της μόδας να βάζεις ταπετσαρία ! Η γιαγιά είχε επιλέξει κλασικά σχέδια σε παστέλ αποχρώσεις που γλύκαιναν πολύ τους χώρους .  Αν αναλογιστεί κανείς ότι η ταπετσαρία αυτή τοποθετήθηκε πριν 60 χρόνια , θα καταλήξει στο ότι η ταπετσαρία αντέχει!!Και μάλιστα αντέχει πολύ!


Τα τελευταία χρόνια η ταπετσαρία έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται ακόμα και για να διορθωθεί μια παλιά ή κακόγουστη ή διάφανη/γυάλινη πόρτα! Μπορείτε να την βάλετε παντού ! Τοίχοι , έπιπλα , αντικείμενα , πόρτες βιβλιοθήκες ....




Εμείς ανανεώσαμε τους τοίχους του κουκλόσπιτου της κόρης μας με τα κομμάτια που περίσσεψαν από την ταπετσαρία του τοίχου! Σας πληροφορώ οτι από τότε που βάλαμε ταπετσαρία , στο δωμάτιο της μικρής η διαφορά στην θερμοκρασία είναι αισθητή ! Τα  νέα προϊόντα μπαίνουν και βγαίνουν πανεύκολα χωρίς κόπο και χωρίς να λερώσουμε όλο το σπίτι ! Επίσης η ταπετσαρία μπαίνει σε ελάχιστο χρόνο και δεν έχει την ταλαιπωρία του βαψίματος ! Ενώ το κόστος είναι σχεδόν το ίδιο !Μπαίνει παντού αλλά με λιγότερο κόπο , σε λιγότερο χρόνο και με λιγότερη βρωμιά από το βάψιμο! Αφήστε που καλύπτει και τυχόν κακό σπατουλάρισμα του τοίχου μας !

4 σχόλια:

  1. καλημερα θελω να βαλω τγαπετσαριου τοιχου στην πορτα μου την εσωτερικη γινετε να την βαλω μονη μου ή θα την βαλω χαλια?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα , τις ταπετσαρίες είναι εύκολο να τις τοποθετήσεις μόνος/μόνη . Να διευκρινήσω όμως οτι δεν μπορείς να τοποθετησεις όλα τα είδη ταπετσαρίας μόνη σου , καθώς κάποια έιναι ιδιαίτερα ευαίσθητα όπως οι χάρτινες ταπετσαρίες . Οι ταπετσαρίες χωρίζονται σε διάφορες κατηγορίες όσον αφορά την πίσω τους όψη .Επίσης υπάρχουν ταπετσαρίες στις οποίες βάζουμε την κόλλα πάνω τους ενώ άλλες που βάζουμε την κόλλα στον τοίχο ! Υπάρχουν ανθεκτικές και μή , μέχρι και μεταξωτές και φύλλα χρυσού!Πάντως θα σου πρότεινα άν σκοπεύεις να την βάλεις μόνη να δεις κάποια βιντεάκια στο youtube . Το κόστος πάντως να σου την βάλει κάποιος κυμαίνεται γύρω στα 25 με 30 ευρω ανά ρολλό . Τα ρολλά συνήθως έχουν διάσταση 53cm X 10 m . Οπότε με ένα ρολλό καλύπτεις 2 πόρτες !Αλλά είπα το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις τι είδους ταπετσαρία τοποθετείς!!! Εχεις αγοράσει την ταπετσαρία σου ? Τι γράφει πάνω? Εαν δεν την έχεις αγοράσει προτιμησε κάποιο κατάστημα και οχι τύπου praktiker , leroy merlin κτλ . Πρώτα γιατί γνωρίζεις υποθέτω την ποιότητα των καταστημάτων αυτών κατά δεύτερον τα χρήματα που θα δώσεις δεν θα μεινουν στην χώρα μας ή σε κάποιον φίλο , γείτονα κτλ και έτσι θα κλείσει το μαγαζάκι του ! αλλά και γιατι οι εταιρείες αυτές φέρνουν την β ποιότητα κάθε εταιρείας για να μπορούν να την πώλούν σχετικά φθηνά (περίπου 35 ευρω το ρολλό , με τα ιδια χρηματα αγοράζεις απο κατάστημα α ποιότητα) . Το διακινδυνεύεις ? Ενα άλλο προβλημα είναι ο τρόπος που στοιβάζουν τα ρολλά και τα περισσότερα έχουν αμοιχές ή φθαρμένα άκρα ! Επειδή μου αρέσει να μιλάω ειλικρινά , εμένα ο άντρας μου είναι εισαγωγέας , χονδρέμπορος να το πώ απλά . Και ασχολείται με την ταπετσαρία σχεδόν 18 χρόνια . Αυτη την στιγμή εισάγει πάνω απο 50 καταλόγους . Δηλαδή δίνει στα καταστήματα ταπετσαρίες . Οπότε απο πρώτο χέρι ξέρω τα προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει απο πελάτες που έχουν βάλει ταπετσαρίες β ποιότητας . Εάν θέλεις μπορείς να δεις ενδεικτικά κάποια στο www.garbisinteriors.gr ή να σε στείλει σε κάποιο κατάστημα ώστε να σου κάνουν όσο το δυνατό πιο καλή τιμή . Υπάρχουν και άλλα υλικά πιο εύκολα στην τοποθέτηση τους όπως τα panel απο ζαχαροκάλαμο που μπαίνουν και βγαίνουν όποτε θέλεις και έχουν 3d όψεις. Τέλος να πω οτι η πόρτα σαν επιφάνεια είναι πιο εύκολη απο τον τοίχο αλλά θέλει προσοχή στο σημείο γύρω γυρω απο την πόρτα καθώς αν τοποθετηθει λάθος θα φθαρεί απο το άνοιξε κλείσε . Για να το γλιτώσεις αυτό ή περνάς με εποξειδική ρητήνη την ταπετσαρία αφού την τοποθετήσεις ή αγοράζεις ξύλινες πατούρες όπως αυτές που βάζουμε στα ντουλάπια απο έξω για να τα διακοσμήσουμε , και τα βάζεις στην περιμετρικά της όψης της πόρτας !Πάντως επειδή οι πόρτες έχουν ένα σχετικό φάρδος πάνω απο 53 cm δές και ταπετσαρίες με φάρδος 1 m για να μην χρειαστεί να υπάρχει ένωση - σε αυτή την περίπτωση θέλεις 1 ρολλό ανά πόρτα- . Επίσης δες και βαφόμενες ταπετσαρίες που κάθε τρει και λίγο μπορείς να τους αλλάζεις χρώμα και να μην σε νοιάζει άν λερώσουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στις φωτογραφίες υπάρχουν πόρτες στις οποίες είναι τοποθετημενη ταπετσαρία , επίσης φαίνεται αυτό που σου λέω με το ξύλινο πλαίσιο(πατούρα) ! Εαν χρησιμοποιήσεις αυτό τον τρόπο και δεν καλύψεις ολόκληρη την πόρτα ενα ρολλό σου φτάνει για πολλές πολλές πόρτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή