Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

UNIQUE LIGHTING

Liquid Lamp από την kyouei design.

liquid-lamp-design
Το φωτιστικό Liquid Lamp της Ιαπωνικής kyouei design μοιάζει σαν ένα κουτί μπογιάς που κάποιος το αναποδογύρισε. Η εκτέλεση είναι τόσο επιτυχημένη που το φωτιστικό δείχνει σαν να αποτελείται από κάποιο υγρό το οποίο ενώ χυνόταν, πάγωσε στον χρόνο.
Ο σχεδιασμός έγινε από τον καλλιτέχνη Kouichi Okamoto και η σειρά περιλαμβάνει δύο εξίσου εντυπωσιακά μοντέλα. Η πρώτη εκδοχή είναι ένα επιτραπέζιο φωτιστικό, η δεύτερη εκδοχή είναι μια απλίκα για τοποθέτηση σε τοίχο. Η κατασκευή είναι εξ ολοκλήρου μεταλλική και η Liquid Lamp προσφέρεται σε δύο διαφορετικούς χρωματισμούς, κόκκινο ή λευκό. Το κόκκινο σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ το λευκό βγάζει μια πιο μινιμαλιστική απλότητα.
Το μεταλλικό “καπέλο” είναι το μόνο εξάρτημα που περιλαμβάνεται στην συσκευασία, καθώς η Liquid Lamp δεν συνοδεύεται από καλώδιο ή λάμπα. Το concept είναι να επιλέξει ο χρήστης τι είδους λάμπα και τι μήκους καλώδιο επιθυμεί. Έτσι στο πίσω μέρος υπάρχει μια υποδοχή στήριξης καλωδίου και ο καθένας μπορεί να τοποθετήσει την λάμπα της επιλογής του, λαμπτήρα φθορισμού λαμπτήρα αλογόνου, λυχνία LED ή ότι άλλο επιθυμεί. Η Liquid Lamp έχει ένα ιδιαίτερο και κλασσικά Ιαπωνικό Design που ξεχωρίζει με την απλότητα του, ενώ η επιλογή λαμπτήρα από τον χρήστη δίνει και μια διάσταση ιδιοκατασεκυής.
kyouei-design-liquid-lamp
kyouei-design-liquid-lamp-wall
liquid-lamp-white
kyouei-design-liquid-lamp-table
kyouei-design-liquid-lamp-bracket
liquid-lamp
liquid-lamp-table
design-liquid-lamp

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου